imagesConstat zbaterea unor actori economici privaţi care au interese de business în legatură cu şcoala romanească. Este dreptul lor să întreprindă orice acţiune, dar precizez încă o dată că nu voi pune niciodată interesele lor de afaceri înaintea interesului elevilor, care au nevoie de manuale noi, moderne, adaptate secolului XXI. Avem manuale în uz şi de 14 ani. Acest lucru este inadmisibil! Nu se mai poate aşa! Pe mine mă interesează soarta copiilor, nu acţiunile editorilor, declara ministrul Educatiei, Remus Pricopie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Ministrul mai precizeaza ca după atâţia ani de stagnare în privinţa reformării manualelor, avem acum şansa să le oferim elevilor manuale noi, inclusiv în format digital. Acest proces important pentru conectarea şcolii româneşti la realităţile învăţământului contemporan se doreşte a fi blocat de un scandal centrat în jurul banilor şi a intereselor de afaceri. Nu voi accepta acest lucru, cu atât mai mult cu cât întreaga procedură s-a desfăşurat transparent, cu respectarea strictă a prevederilor legale.

”Sunt hotărât să duc mai departe acest proces de modernizare şi dezvoltare a şcolii. În acest sens, pe măsură ce vor fi aprobate noile programe şcolare, vor fi scoase la licitaţie manualele pentru celelalte clase. Nu vom proceda altfel, pentru că nu putem avea manuale noi fără programe revizuite şi aduse la zi.

Deocamdată am început cu clasele I şi a II-a. Apoi, vom scoate la licitaţie manualele pentru clasa a III-a, clasa a V-a şi probabil clasa a IX-a, urmând ca în anul următor să scoatem pentru clasele a IV-a, a VI-a şi a X-a, până când închidem ciclul. Acolo unde nu sunt ofertanţi, vom însărcina, aşa cum prevede legea, instituţii publice, nu firme, să redacteze manualele.”, se mai precizeaza in comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.