Eveniment Fundatia Ronald McDonald2 Eveniment Fundatia Ronald McDonald3Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald a anuntat vineri achiziționarea unui tomograf pentru Spitalul « Grigore Alexandrescu », ca rezultat al campaniei „Mi-e poftă să fac bine”, investiția ridicându-se la 400.000 de euro.

« Computer tomograful nostru făcea față tot mai greu și s-a stricat doar cu câteva zile înainte să vină echipamentul nou”, a spus prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu. „În prezent, avem patru persoane pe care le-am pregătit pentru a lucra cu noul CT, iar de anul viitor se va mai adăuga un membru acestei echipe. Chiar și așa, asigurăm funcționarea CT-ului aproximativ 12 ore și, eventual, pentru cazurile deosebite, specialiștii vin de acasă, în afara programului”, a explicat prof. dr. Enescu.

Cu ajutorul computerului tomograf se pot diagnostica anual până la 3.000 de copii in spitalul Grigore Alexandrescu. “Alături de angajații noștri, de consumatori, persoane publice și parteneri am reușit să strângem suma necesară pentru achiziția acestui echipament profesional. Este meritul tuturor celor care au avut încrederea că vom duce la bun sfârșit acest proiect atât de necesar pentru mii de copii “, a spus Daniel Boaje, director general McDonald’s România.

Inițiată în 2012, campania “Mi-e pofta sa fac bine” a avut ca scop susţinerea și îmbunătăţirea serviciilor de diagnostic şi tratament din cadrul spitalului din București.

“Fundaţia Ronald McDonald a fost mereu alături de spitalului Grigore Alexandrescu, contribuind la dezvoltarea sectorului de imagistică specială a instituției noastre. Ne bucurăm că această campanie și-a atins obiectivul. Am reușit să achiziționăm computerul tomograf care va juca un rol esențial în diagnosticarea pacienților noștri,” a adăugat Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu.

Spre finalul anului, Spitalul « Grigore Alexandrescu » va deschide și o secție de chirurgie cardiacă în care se vor prelua o parte dintre cele o mie de cazuri apărute anual de copii cu probleme cardiace care necesită operație. „Momentan, avem câțiva medici la cursuri de training în Tel Aviv care sperăm că vor finaliza pregătirea cu bine, având în vedere contextul socio-politic turbulent din regiune. În primul an de funcționare a secției, ne-am proiectat rezolvarea a aproximativ o sută de cazuri”, a spus prof. dr. Enescu.

Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald a fost înfiinţată în 1998 şi este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timişoara şi din Bucureşti care găzduiesc familiile copiilor spitalizaţi pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 12.000 de parinti au fost primiti în aceste “Case departe de casă”. McHappy Day este cel mai mare eveniment anual caritabil pe care McDonald’s îl organizează în vederea strângerii de fonduri pentru Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald.

Incepând cu anul 2013, Fundaţia este coordonată de un consiliu onorific, din care fac parte:
Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu”
Prof. Univ. Dr. Margit Şerban, directorul secţiei de hemato-oncologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” ,Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, Dna. Amalia Năstase, proprietar Eventures, Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.