manualeMiercuri, 2 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv ca nefondate plângerile Federaţiei Editorilor din România şi ale SC Grand Media Print SRL formulate împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei.

Iniţial, CNSC respinsese ca nejustificate toate contestaţiile celor două persoane juridice mai sus-menţionate, care vizau documentaţia privind procedura de atribuire a manualelor şcolare noi pentru clasa I şi a II-a, realizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) din cadrul MEN.

După ce, la 8 martie, MEN a lansat procesul de achiziţie a manualelor şcolare noi pentru clasele I şi a II-a, destinate anului şcolar 2014 – 2015, persoanele juridice mai sus-menţionate au depus contestaţii la CNSC, în data de 30 aprilie, se mai arata in comunicat. CNSC le-a respins, fapt ce a determinat organizaţiile editoriale contestatare să acţioneze CNEE în judecată, la data de 4 iunie. Instanţa a dat dreptate, însă, CNEE. Contestatarii au făcut recurs la data de 30 iunie, în urma căruia Curtea de Apel Bucureşti a emis o decizie definitivă, la data de 2 iulie, în favoarea MEN.

“Menţionăm că, în ciuda tuturor piedicilor venite din partea unor editori, MEN va continua procesul de modernizare a programelor şcolare şi a conţinuturilor educaţionale, prin introducerea manualelor digitale, începând cu noul an şcolar.”, informeaza Ministerul Educatiei.

 



LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.