imagesLeagan al lumii occidentale, aflata la intersectia dintre trei continente (Europa, Asia si Africa), Mediterana este renumita din antichitate pentru tarmurile sale lungi de peste 46.000 de kilometri, pentru culorile si aspectul sau poetic, adapost pentru numeroase civilizatii: mesopotanieni, egipteni, persani, phenicieni, greci sau romani, toate acestea simtindu-si simtita prezenta in arhitectura, cultura si gastronomie si definind specificul basinului Marii Mediterane.

Nu este de mirare de ce atunci, aceasta mare, aproape inchisa la vest de stramtoarea Gibraltar si la est de stramtoarea Dardanelles, atrage o mare parte a turismului mondial, de mai bine de 200 de ani.

Bazinul occidental al Marii Mediterane este celebru pentru golfurile sale pline de farmec, plajele cu nisip fin si insulele exotice.

Mediterana este ca o carte deschisa ce asteapta sa fie rasfoita, descoperind la bordul unui vas de croaziera destinatii de vis, ce includ tarmurile din Grecia, Italia, Spania, Turcia, Croata, Franta sau Egipt.
Destinatiile sunt unele mai impresionante decat altele, iar calatoria mai placuta, cu cat aceasta mare permite vacante excelente practic pe toata perioada anului, fiecare seson avand farmecul sau.

Capture-d’écran-2012-02-12-à-19.03.44Pe tarmul Mari Mediterane se afla cele mai mari orase de coasta din Europa. Itinerariile cu sens unic pot face escale in cele mai populare porturi si pot stationa peste noapte oferind ocazii excelente pentru a explora aceste magnifice locuri istorice. Toate orasele mari au aeroporturi in apropiere, astfel incat porturile pot fi folosite ca locuri de imbarcare sau debarcare.

Din ce in ce mai multi oameni, in special familiile cu copii apreciaza complexitatea unei vacante pe un vas de croaziera: vizite, shopping, distractie. Popularitatea croazierelor a crescut considerabil in ultimii ani mai ales datorita serviciilor impecabile oferite si accesibilitatii din ce in ce mai ridicate din punct de vedere financiar.

Practic datorita unei astfel de formule, ai sansa de a face intr-o saptamana sau doua pe apa, ceea ce intr-o vacanta normala nu ai reusi intr-un interval dublu ca timp dar si cu mai mult efort financiar. Te afli in fiecare zi in alt loc, fara sa obosesti pe drum sau sa te plictisesti, beneficiezi de o multitudine de activitati de petrecere a timpului liber: sport si spa, lectura, vizionare de filme si spectacole de teatru, vizitarea unor orase incarcate de cultura si chiar pur si simplu relaxarea la plaja, pe punte sau pe terasa privata, alaturi de un cocktail. Pe multe vase programul include cursuri de dans, tenis, golf, yoga sau chiar de gastronomie.  Copiii vor avea parte de programe speciale, dedicate doar lor si pot vedea delfini sau balene.

De-a lungul coastelor Spaniei, Frantei si Italiei se gasesc cele mai frumoase statiuni si orase ale Europei iar minunatele insule grecesti sunt de nedescris.

images-1Italia este principalul punct de interes al fiecarui itinerariu in Mediterana si o vizita la Venetia permite o plimbare romantica cu gondola pe Marele Canal si o plimbare prin piata Sf Marco. In apropiere se afla insula Murano, un faimos pentru maestri sticlari. O alta destinatie propusa este pe coasta Amalfi, la Neapole de unde poti ajunge foarte usor si la ruinele orasului Pompei. Un tur al Romei va cuprinde repere faimoase, precum Coloseumul si Fantana Trevi, Piata Spania precum si renumitul Vatican si Catedrala Sf. Petru cu a sa Capela Sixtina.

In drum spre Franta, la Nisa, vasele de croaziera se opresc invariabil la  Monte Carlo, unul dintre cele mai bogate orase din lume, cu peisajul marin deosebit si Grand Casino. In orice clipa ai sansa sa intalnesti un print, o printesa de undeva din lume, un actor renumit sau o personalitate a lumii politice, culturale sau economice.

In ziua urmatoare, Barcelona ti se va dezvalui cu ale sale Las Ramblas, una dintre zonele pietonale cele mai faimoase din Europa dar si cu alte atractii nemaipomenite precum Parcul Guell, sau Sagrada Famiglia.

Croazierele din jurul Insulelor Greciei au un farmec aparte datorita privelistii satelor incantatoare cu case albe de pe insulele Santorini si Mykonos. Mai sunt multe sate demodate cu strazi medievale, ruine fascinante si plaje superbe in Rhodos, Katakolon si Corfu.




LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.