descriere parga 1Parga este o veche cetate venetiana pe Riviera Epirului, situata la 68 de km nord-vest de Preveza si 50 km de Igoumenitsa. Este amplasat intr-un golf pitoresc, vegheat de un castel venetian si inconjurat de plaje cu nisip fin. Vechiul oras isi deapana neobosit istoria seculara in spectaculoasele apusuri ce se revarsa peste casele colorate, strazile serpuite si dealurile impadurite de maslini. Plajele inainteaza cu indrazneala pana in centrul orasului, facand din acest loc destinatia ideala pentru o vacanta reusita.

descriere parga 2Cafenelele, restaurantele, cluburile si magazinele de suveniruri dau culoare si insufletesc Parga. Desi sezonul estival incepe inca din mai, iulie si august sunt lunile cele mai animate. Influentele venetiene sunt inca prezente in oras, nu doar in arhitectura, ci si in accentul locuitorilor si ospitalitatea cu care isi intampina oaspetii. In portul mic si cochet din Parga ancoreaza multe iahturi private sau ale companiilor care organizeaza excursii la celebrele plaje Valtos si Lichnos sau la altele mai mici, izolate. Un sejur pe coasta Epirului va ofera insa oportunitatea de a vizita si alte locuri superbe din regiune: Agia Kiriaki, Anthousa sau Lichnos.

Agia Kiriaki

Localitatea se afla la doar 5 km de Parga, fiind conectata cu orasul printr-un drum in panta care duce la frumoasele plaje Ai-Giannakis si Lichnos. Localitatea este recunoscuta pentru marea varietate de taverne traditionale, ce ofera preparate delicioase, specifice bucatariei locale.

Anthousa

Situata la 4 km nord-vest de Parga, are o comunitate de doar 600 de persoane. Cea mai importanta atractie turistica, Castelul lui Ali Pasha, este o fortareata cu interioare bine conservate si pereti masivi, impresionanti.

Lichnos

Un sat linistit cu o plaja minunata, la 3 km sud de Parga, este accesibil cu taxiul pe apa din portul Parga sau cu autobuzul. Turistii au la dispozitie o mare varietate de taverne, iar majoritatea hotelurilor sunt aproape de plaja.

descriere pargaActivitati in Parga

Pe majoritatea plajelor din Parga turistii pot practica diverse sporturi nautice: schi nautic, scufundari, snorkeling sau surfing.

Daca sunteti o familie dinamica , aveti ocazia sa faceti o multitudine de excursii! Puteti veti vizita cele mai mici insule din Marea Ionica, Paxi, Antipaxi si Pesterile Albastre, precum si insula Corfu. De asemenea, puteti face excursii si pe continent (manastirile din Meteora, Epirul etc.)

excursii din parga 1

Familiile cu copii au beneficii speciale pentru sejururile petrecute in Parga: tarife preferentiale, transport charter avion rapid, hoteluri cu multiple facilitati pentru copii, microclimat linistit si cea mai buna temperatura a apei!

 

Cazare in Parga

Hotelul LICHNOS BEACH 4* este o locatie superba, acesta fiind situat direct pe plaja Lichnos si este inconjurat de plantatii de maslini. Orasul Parga se afla la 4 km distanta iar hotelul ofera transfer gratuit in si din Parga, de mai multe ori pe zi, dar puteti ajunge de asemenea si cu taxiul de apa sau cu autobuzul.

Hotelul are propriul restaurant, zona de plaja privata cu sezlonguri si umbrele gratuite, seif gratuit la receptie, bar (pe plaja, la piscina), piscina exterioara, gradina, teren de joaca pentru copii internet wireless in spatiile comune, aer conditionat, parcare privata gratuita, transfer de la aeroport, DVD player si playstation 3 la cerere (la receptie), servicii medicale la cerere, serviciu de inchirieri auto, accesul permisul animalelor – la cerere, gratuit.

Restaurantul Feeling de pe malul marii serveste preparate mediteraneene, iar la barul de la plaja se organizeaza petreceri cu cocktail-uri.

Plaja Valtos, situata la vest de Parga, la baza dealului unde a fost construit Castelul Venetian, se gaseste la o distanta de 20 de minute de mers pe jos din oras si este accesibila cu masina, bicicleta sau barca. Plaja este lata cu nisip fin, se intinde pe o distanta de 3 km, are multa verdeata in jur si apa adanca.

In ceea ce priveste facilitatile, plaja ofera posibilitatea practicarii sporturilor nautice printre care jet-skiing, windsurfing si scufundari. De asemenea, pe plaja puteti inchiria hidrobiciclete si canoe pentru a explora Marea Ionica.

In apropierea plajei Valtos se afla doua hoteluri ideale pentru o vacanta de neuitat cu familia.

MARIANA STUDIOS

Facilitati: bar la piscina, jacuzzi in zona comuna, piscina ce dispune de camere de schimb si dusuri, parcare. Aceasta proprietate este o locatie excelenta pentru cei care doresc sa exploreze zona cu masina, vila dispunand si de locuri de parcare. In apropierea se afla un mini market de unde turistii pot face cumparaturi.

Piscina este accesibila turistilor contra unei consumatii la bar.

PARGA BEACH RESORT 4* , localizat chiar in fata plajei Valtos, ofera o vedere superba spre Castelul Venetian. Este organizat sub forma unui sat, cu bungalow-uri distribuite intr-o minunata gradina de maslini si flori. Centrul orasului Parga este la 15 min de mers pe jos sau 5 min cu taxi-ul de apa (2 eur) ce poate fi luat de la plaja. In imediata apropiere se afla mai multe supermarketuri, taverne si restaurante.

Este la doar 1 ora distanta de aeroportul Aktio, 45 de minute de orasul Preveza, 48 de km de portul international Igoumenitsa si 3 ore si jumatate de Salonic (pe autostrada Egantia).

Hotelul ofera o multitudine de activitati, de la sporturi nautice la sah in aer liber, teren de joaca pentru copii si multe altele. Restaurantul este pe plaja, are vedere la mare si catre castelul din Parga si serveste in cea mai mare parte mancaruri traditionale.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.