Skiathos-IILoc de atractie pentru turistii din intreaga lume ce a inspirat si realizarea renumitului muzical Mamma Mia, insula Skiathos este de departe una dintre cele mai potrivite destinatii de vacanta, de la cei mici pana la bunici.

Frumusetea naturala a insulei Skiathos este cu siguranta ceea ce va impresiona vizitatorul atunci cand se va apropia cu vaporul sau cu avionul. Insula Skiathos, inzestrata in mod unic de natura, este literalmente inconjurata de mai mult de 60 de plaje cu nisip fin. Puteti alege pentru inot o plaja linistita sau una cosmopolita, una mai larga sau una mai mica. De asemenea, in padurile de pini pline de vegetatie rara, va puteti bucura de frumoase drumetii.

top1

esperides-16-1130x600Pentru plaje bine organizate, cu beachbar-uri, cu sporturi nautice si salvamari, va recomandam plaja Koukounaries, desemnata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume, dar si altele cum ar fi: Megali, Ammos, Vassilias, Achladies, Kalamaki, Agia Paraskevi, Vromolimnos, Troulos si Banana. Plaje mai linistite puteti gasi pe partea de nord si nord-vest a insulei, recomandate fiind Mandraki, Elia, Angistros, Megalos si Mikros Aselinos si Kechria. Nu ratati o excursie la frumoasa plaja Lalaria, unde puteti ajunge doar pe mare, la fel ca si la insula Tsougria.

In portul vechi exista vaporase care va vor transporta la aproape toate plajele. De asemenea, portul vechi este punctul de plecare al vapoarelor care fac excursii de o zi in insulele Skopelos, Alonissos si la Parcul Marin al Sporadelor de Nord, unde locuieste protejat foca Monachus-Monachus.

Pentru deplasarile dumneavoastra, puteti apela la autobuzele de linie care circula la intervale scurte, pe parcursul intregii statii, la taxiuri, sau la numeroasele agentii de inchiriere de masini si motociclete.

top0Tot ce iti doresti

Insula Skiathos are 70 de plaje din care 40 accesibile cu autobuzul in maxim 15 min de la orice Hotel/Vila

– cu nisip fin atat pe plaja cat si in apa

– cu intrare lina in mare (poti lasa un copil de 3 ani pe plaja Koukounaries sa avanseze vreo 7-8 metri si il poti auzi daca striga ☺) la 7-8 m in larg ajunge apa pana la genunchi. In zona Koukounaries, se afla un lac cu apa sarata declarat rezervatie naturala si protejat ca atare de municipalitatea din Skiathos. In aceasta rezervatie naturala, care se poate traversa in drumul catre mare, turistii pot intalni lebede, rate, oi si capre.

– exista servicii blue flag pe cel putin 8 plaje (curatenie, siguranta, aprovizionare, mancare + bautura, jucarii)

– civilizate, cu muzica in surdina, fara interventii (amenajari) haotice si de prost gust. Toate sezlongurile sunt din lemn iar umbrelele din stuf. Exista pe toate plajele amenajate zone libere pe care poti sta fara sezlong.

– 2 sezlonguri + 1 umbrela = prêt unic 8 euro

– pe koukounaries, cea mai cunoscuta si populara plaja in sezon de varf se ocupa mai putin din jumatatea capacitatii

– temperatura apei marii este cu minim 3-4 grade mai ridicata fata de Marea Neagra la noi.

Cea mai apropiata destinatie exotica

Insula Skiathos se afla intr-o zona mai Nordica ceea ce ii confera un climat foarte placut. In luna August nu este neaparat necesara utilizarea aerului conditionat.

Insula este impadurita in proportie de 80%. Vegetatia este foarta bogata. Se fac chiar si drumetii catre plajele din nord.

Toate vilele si hotelurile au piscine sau acces la piscine cu zona pt copii. Toate piscinele din Insula au acces gratuit dar nici una dintre ele nu are calitatea celor 70 de piscine naturale (plajele).

Veti decoperi foarte multe activitati pe plaja, scuba, snorkeling, banana, etc

Hoteluri potrivite pentru familii cu copii:

– Kassandra Bay 5* direct pe plaja cu loc de joaca la interior

– Esperides 4* cu demipensiune, mancare foarte buna, direct pe plaja, maxim 2 adulti + 1 copil 12 ani

– Palace 4* cu loc de joaca langa restaurant in zona Koukounaries

– Mandraki 4* Hotel Boutique cu gradina foarte frumoasa

– Vila Despo in zona Troulos la doar 200m de plaja

– Vila Paschalis – cu vedere la mare si cu camere cu pana la 4 paturi in zona Troulos la 200 m de plaja

– Vilele de mai jos au o amplasare ideala, si anume langa 7 plaje (Koukounaries, Bannana I/II, Agia Eleni, Mandraki, Maratha)

– Vila Alexis – cu camere racoroase, mari, proaspat renovate,cu piscina la 200 m, ideal pentru cei ca mine care nu vor sa-si culeaga copiii din 10 in 10 min din piscina.

– Vila Alissia – Tot in zona Koukounaries

– Vila Dionissos – Tot in zona koukounaries la 50 m de piscina

Important

  • Gratuitate la zbor pt copii pana in 12 ani
  • Infant (0-2 ani) gratis absolute
  • Mancare buna cu specific
  • Se zboara doar 1 ora si se zboara cu TAROM
  • Exista spital si 3 puncte sanitare cu medici cu experienta. Eu am fost de 2 ori cu copiii si de fiecare am folosit cu success asigurarea.

 




LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.