UnknownPleci in vacanta cu copiii dar nu reusesti sa decizi care este cel mai potrivit hotel pentru familia ta? Iata cateva sfaturi ce te pot ajuta sa iei decizia corecta.

Haideti sa spunem lucrurilor pe nume. Oricat de frumos este orasul, oricat de minunat este peisajul sau cat de buna este vremea, cand copiii sunt mici, criteriul cel mai important pentru reusita vacantei este cazarea. Si conteaza mult mai mult decat a contat in vremurile cand erati doar voi doi…

Oricum serviciile pe care le cauta o familie cu copii sunt mult diferite. Resorturile cu multe baruri, cluburi, piscine olimpice, jacuzzi si sedinte lungi de masaj si relaxare vor fi inlocuite cu cluburi pentru copii, piscine cu tobogane mici, locuri de joaca, servicii de baby sitting si spectacole sau meniuri speciale pentru cei mici.

Din fericire nu trebuie sa cauti prea mult pentru ca din ce in ce mai multe hoteluri dispun de astfel de facilitati.

Bine, dar totusi din aceasta multitudine de oferte, cum poti sa stii care este cea mai potrivita. Cum poti fi sigur ca ceea ce ti se promite intr-o brosura sau pe un site de prezentare corespunde realitatii sau va fi pe gustul tau?

Consultantii in turism spun ca daca tii cont de sfaturile de mai jos ai toate sansele sa gasesti o cazare care sa vi se potriveasca perfect.

Suna-ti prieteni si rudele cu copii si intreaba-i unde si-au petrecut vacantele in ultimii trei – patru ani. Sigur vei afla lucruri interesante. Poti cere si sfaturi din partea parintilor copiilor colegi cu copiii tai. Vei fi surprinsa cat de multe lucruri folositoare poti afla in sala de asteptare la medic sau la atelierele pe care le frecventeaza cei mici.

Foloseste internetul. Este cea mai mare sursa de informatii. Vei spune ca nu este sigura. Dar nu trebuie neaparat sa crezi in site-urile de prezentare. Dupa ce ti-ai facut o lista cu cateva resorturi care te-ar putea interesa poti sa faci o scurta cercetare pe grupuri de discutii sau in forumuri de turism. Poti gasi informatii pretioase si cel mai adesea obiective. TripAdvisor.com este de departe cel mai apreciat site unde poti sa iti gasesti informatii de calatorie importante, cum ar fi daca baile sunt pea tat de curate pe cat arat in poze, daca camerele sunt spatioase ca in prezentari sau daca expresia ‘la doar cateva minute de plaja’ are aceeasi semnificatie pentru cei din hotel ca si pentru turisti. Dar mai exista si alte site-uri internationale ce merita studiate precum: CiaoBambino.com, KidsCanTravel.com sau FamilyTravelForum.com.

Cauta si apartamente de familie. Multe dintre el sunt mai putin rigide decat camerele clasice de hotel. Poti da copiilor, mai ales daca sunt mici, senzatia placuta ca sunt ca acasa. Astfel de apartamente dispun si de mici bucatarii si acestea pot conta foarte mult chiar daca beneficiezi de servicii de masa all inclusive. Nu se stie niciodata cand i se face foame micutului tau, daca vrea un ceai sau o cana cu lapte caldut.

Afla ce se intampla mai exact la cluburile pentru copii, acolo unde sunt promovate de hoteluri. Multe dintre acestea nu sunt chiar atat de atractive pentru copii pentru ca nu corespund varstei. Ori sunt pentru copii mai mici decat copiii tai, ori pentru copii mai mari. Tine cont de faptul ca nu orice camera in care sunt cateva jucarii, cuburi si masute cu hartie si creioane colorate se poate numi club pentru copii. Daca nu ai informatii clare despre acestea, nu te baza pe faptul ca micutii tai vor sta cu orele fascinatii de vreun joc. E posibil ca in cazul in care aceste cluburi nu sunt cu adevarat captivante, copiii sa se plictiseasca, sa isi doreasca sa plece dupa cateva minute si sa nu mai vrea nici in ruptul capului sa mai treaca pe acolo.

Si siguranta copilului tau trebuie sa faca parte din aceste activitati distractive. Daca hotelul organizeaza jocuri in piscine sau intreceri sportive trebuie sa stii foarte bine carei categorii de varsta se adreseaza pentru a nu-ti expune copiii la pericole.

Vrei si putina intimitate pentru tine si partenerul tau, chiar daca este o vacanta tipica de familie. Ai nevoie de putina liniste si de o seara in care petele de ketchup sa lipseasca de pe hainele voastre? Puteti avea asa ceva doar daca hotelul dispune de servicii de baby sitting. Nu va bazati insa pe un simplu anunt pe site referitor la acest serviciu. Trebuie verificat daca bonele sunt calificate pentru activitatea pe care o desfasoara cu copiii, de cat timp lucreaza in resort si ce referinte au, cat sunt de grijulii si de prietenoase. Oricum inainte de a-ti lasa copiii in grija bonei este indicat sa petreceti toti putin timp impreuna pentru a vedea cum se comporta si cum este acceptata de cei mici.

Evident serviciile si curatenia sunt foarte importante mai ales pentru o familie cu copii. Trebuie sa te informezi ce dotari exista in hotel, de cate ori se schimba lenjeria si prosoapele si sa ceri referinte despre seriozitatea menajerelor. Daca toate acestea nu merg struna si trebuie sa te rogi de personalul hotelului sa arunce gunoiul sau sa aduca inca un sul de hartie igienica, cu siguranta ca nu este hotelul potrivit.

Nu in ultimul rand serviciile de masa sunt foarte importane, iar siguranta alimentelor decisiva. Nicio familie cu copii nu isi doreste sa treaca printr-un episod diareic in vacanta si nici sa auda de diagnosticul toxiinfectie alimentara.

Ca un plus de confort, ar fi frumos ca hotelul in care va cazati sa dispuna de room-service non-stop. Nu se stie niciodata cand micutul tau se trezeste la 6 dimineata plangand de foame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.