Desi vremea nu le-a fost favorabila, gemenii si tripletiii din Romania nu au parut impresionati de ploaie si s-au intalnit, la nivel national, intr-un eveniment organizat de Asociatia Unu si Unroundcubeu, Micolino si Clubul mamicilor de gemeni/tripleti, care a reunit aproximativ 200 de familii.

In capitala, evenimentul a fost organizat in Parcul Lumea copiilor din sectorul 4, la Foisorul Fanfarei si s-a bucurat de prezenta a aproximativ 65 de familii cu gemeni sau tripleti care au venit pregatiti cu pelerine de ploaie, umbrele, voie buna si au participat la prima parada de profil, alaturi de jurnalistii prezenti. Acestia au fost captati de acordurile muzicale, jocurile, premiile si momentele artistice pregatite in detaliu de Asociatia Unu si Unu.

O atractie deosebita pentru copii si un moment special in cadrul evenimentului a fost si realizarea de catre copii a unui desen impresionant pe asfalt, in forma unui fluture colorat, simbol al sperantei si sustinerii pentru o dezvoltare sanatoasă a prematurilor, reprezentand in acelasi timp fragilitatea organismului bebelusilor nascuti inainte de termen. Gemenii si tripletii prezenti s-au intrecut in talent, personalizand acest desen realizat la dimensiuni impresionante.

Intalniri similare au avut loc simultan in Timisoara, Satu-Mare, Brasov, Iasi, Braila, Sibiu, Galati, Constanta, Cluj si Medias si au reunit intr-un cadru informal, fara o agenda prestabilita, familii dornice sa se cunoasca, sa-si impartaseasca experienta si sa se sustina.

Asociatia Unu si Unu isi propune sa legifereze 31 mai drept ziua nationala a multipletilor in Romania, printr-un proiect legislativ extreme de complex, ce a fost anuntat si demarat in cadrul primei editii Multiparty.

Acest eveniment se bucura de traditie, prestigiu si sustinere din partea autoritatilor din tari precum: SUA, Canada, Australia, Columbia, Mexic, Poerto-Rico, Ghana, China, Filipine, iar in Europa se desfaoara in Franta, Germania, Austria, Polonia, Irlanda etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.