trafic ovulePerchezitii  joi dimineata la Timisoara, coordonate de procurorii DIICOT, informeaza Opiniatimisoarei.ro.  Oamenii legii au descins la o clinica privata si la mai multe adrese din oras unde fac cercetari intr-un caz de trafic de ovule.

Managerul spitalului privat si sefa de laborator, ambii cetatenti greci dar si un medic specializat in fertilizare in vitro sunt cercetati pana acum in acest dosar. Anchetatorii spun ca anul trecut au platit unor paciente cate 300 de euro pentru a accepta sa le fie prelevate ovule pentru fertilizari. Cele care acceptau banii erau studente. Acestea consimteau sa fie supuse unor proceduri medicale avand drept scop stimularea ovariana, iar totul se facea cu maxima discretie.

Se presupune ca la Timisoara erau prelevate ovule pentru cupluri din strainatate care nu puteau avea copii pe cale naturala si solicitau inseminare artificiala. Ovulele prelevate erau ulterior implantate femeilor dornice sa devina mame. Pretul pentru o asemnea interventie era de 4000 de euro.

Anchetatorii sustin ca in acest dosar se fac verificari si in privinta a 12 mame purtatoare, care au acceptat sa fie inseminate cu ovule gata fecundate. Mamele purtatoare au semnat acte notariale prin care se angajau sa predea copii dupa nastere. Acestea sunt acuzate de complicitate la trafic de celule umane.

Ceilalti implicati in acest dosar sunt cercetati pentru trafic de celule.

Anchetatorii spun ca ovulele prelevate si fecundate erau duse inclusiv in Grecia, unde erau inseminate artificial unor femei dornice sa devina mame.

Operatiunea a beneficiat de sprijinul informativ al SRI Timis

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.