Unknown-1Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, considera ca în următorii ani România ar trebui să îşi dubleze numărul de absolvenţi de studii superioare, iar tinerii care termină liceul trebuie încurajaţi să meargă la facultate, astfel ca procentul acestora să ajungă la 26,7, pentru că “nu e fezabil mai mult”.

Declaratiile au fost facute la Arad, sâmbătă dimineaţă, într-o vizită la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, potrivit Mediafax.ro “Ar trebui să dublăm numărul de oameni pregătiţi cu studii superioare, să sprijinim instituţiile universitare dovedit serioase”, a afirmat Pricopie.

Ulterior, întrebat de jurnalişti pe această temă, ministrul a spus că tinerii care îşi finalizează studiile liceale trebuie încurajaţi să meargă la facultate, astfel ca procentul acestora să ajungă la 26,7.

“Conform obiectivelor asumate de strategia Europa 2020, la nivel european media ar trebui să fie de 40 la sută tineri cuprinşi între 30 şi 34 de ani cu studii superioare. Pentru România este un obiectiv specific de 26,7 pentru că nu e fezabil să ajungem la 40 la sută. Dacă am fi ştiut să lucrăm în ultimii zece ani şi să investim solid în instituţiile de învăţământ superior, poate că era fezabil”, a declarat Pricopie.

El a adăugat că nu este de acord cu afirmaţia că sunt prea multe universităţi în România.

Remus Pricopie s-a aflat la Arad pentru întâlniri cu profesorii din mediul universitar şi cu directorii de şcoli din mediul preuniversitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.