300x150_2 copyMari, 27 mai 2014, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, va avea loc Conferinta Nationala “Solutii pentru Imbunatatirea Sanatatii copiilor”, eveniment initiat de Comisia pentru Sanatate Publica si Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati din Senat.

Evenimentul este parte a campaniei de conştientizare a nevoii de educaţie şi facilitare a accesului copiilor, tinerilor şi mamelor la informaţii, la cele mai bune servicii şi tratamente medicale şi de protecţie socială pentru mamă şi copil.

Conferința va identifica soluţii, practici şi direcţii prioritare pentru îmbunătăţirea sănătăţii copiilor şi, la finalul manifestării, cele două comisii parlamentare vor întocmi un raport cuprinzând propuneri de modificări legislative, proiecte şi acţiuni concrete.

Vor participa peste 200 de invitați din domeniul sanitar, reprezentanţi ai Ministerelor Sănătăţii, Educaţiei Naţionale, Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Afacerilor Interne, Tineretului şi Sportului, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, protecţiei copilului,  cultelor, organizaţiilor nonguvernamentale, societăţilor profesionale de pediatrie şi medicină de familie, asociaţiilor de pacienţi şi părinţi, mass mediei, ai companiilor farmaceutice şi de asigurări etc.

ACUM ESTE MOMENTUL SĂ ACŢIONĂM!

Statisitica ultimilor 2 ani:

  • Copiii noştri sunt CEI MAI SĂRACI din Europa
  • România este pe primul loc la mortalitate infantilă în Europa
  • România se află pe primul loc în Europa în privinţa abandonului copiilor
  • România se situează pe primul loc în ce priveşte violenţa în şcoli
  • România este pe ultimul loc în UE la procentul din PIB alocat pentru protecţia socială
  • România se află pe primul loc în Europa în ce priveşte naşterile şi avorturile în rândul adolescentelor
  • România este pe ultimul loc în Europa la numărul de medici pe cap de locuitor
  • România se află pe ultimul loc în UE în ce priveşte media cheltuielilor de sănătate legate de cancer
  • România ocupă primul loc în privinţa ratei mortalităţii prin cancer la copii
  • România se află pe ultimul loc la consumul de fructe
  • România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata alăptării
  • România se află pe primul loc în Europa la numărul cazurilor de TBC

Natalitate în scăderenaşteri frecvente în rândul minorelornumeroase sarcini prematurenou născuţi cu dizabilităţisau malformaţiimortalitate infantilă crescută în mediul ruralsporirea numărului de copii diagnosticaţi cu boală canceroasăcopii abandonaţisuicid al copiilor al căror părinţi lucrează în străinătateacces limitat la servicii medicale maternale, antenatale sau postnatale sunt probleme extrem de grave ce afectează profund sănătatea fizică şi spirituală a României şi, de aceea, conferinţa pe care o organizăm se va constitui deopotrivă într-un semnal, adresat autorităţilor şi populaţiei, dar şi într-un declanşator al unor schimbări necesare şi ugente.

Evenimentul este organizat de revista Politici de Sanatate.

Inscrierile la eveniment se fac  pana luni 26 mai 2014, la ora 11.00, la office@politicidesanatate.ro sau la telefon 0723.524.837. Persoanele interesate sa participe la eveniment trebuie sa transmita urmatoarele date: nume, prenume, CNP, adresa de mail, numar de telefon si adresa de mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.