imagesElevii de clasa a VIII-a pot solicita începând de joi fişele de înscriere de la secretariatele unităţilor de învăţământ  profesional de trei ani. Elevii care vor să înveţe o meserie primesc din partea statului o bursă în valoare de 200 de lei şi un loc de muncă asigurat după terminarea studiilor.

Incepand cu ora 10.30, la Şcoala Gimnazială nr.133, Str.Stânjeneilor nr.3, sector 4, Coaliţia pentru România, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti organizează activitatea educativă de prezentare a ofertei educaţionale a învăţământului profesional de Stat cu durata de trei ani din municipiul Bucureşti.

Cu acest prilej, sunt prezentate unităţile de învăţământ care vor organiza admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani în anul şcolar 2014-2015.

Printre calificările profesionale propuse absolvenţilor clasei a VIII-a menţionăm: mecanic auto, tinichigiu-vopsitor auto, lăcătuş mecanic, sculer matriţer, operator maşini comandă numerică, zugrav, vopsitor, brutar, bucătar, confecţioner textile ş.a.

În municipiul Bucureşti, învăţământul profesional cu durata de trei ani va funcţiona cu 31 de clase.

Mihai Petre este ambasador al campaniei de promovare al învăţământului profesional şi tehnic pentru anul şcolar 2014-2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.