Foto-2 Foto-8 Foto-9 Foto-10 Foto-12 Foto 13Kidsnews.ro a participat, la Bacania Veche, la o sesiune de cooking cu produse pe baza de soia, impreuna cu chef Marius Tudosiei si dr. nutritionist Luana Sahian. Am aflat noutati despre modalitatile de consum si preparare ale produselor din soia, am primit informatii nutritionale si am clarificat curiozitati legate de soia, de la un specialist in domeniu.

Ce am aflat?

Gazdele au vorbit despre beneficiile consumului de soia şi au lămurit curiozităţile invitatelor în acest sens, în contextul în care tot mai mulţi români au devenit receptivi la alimentația cu soia pe care o consideră o alternativă naturală pentru o dietă echilibrată.

Soia şi consumatorii români

Consumatorii români percep soia ca pe un înlocuitor natural şi mai uşor al cărnii, considerând-o o componentă importantă a unui stil de viaţă echilibrat. Un alt avantaj al consumului de soia este considerat modul simplu de preparare şi varietatea opţiunilor în preparare.

77% dintre cei care consumă soia o folosesc în alimentație pe tot parcursul anului, independent de perioadele de post, iar 23 % dintre ei consumă soia exclusiv în perioadele de post, conform unui studiu 360 Insights, inițiat de Dr. Oetker pentru Inedit.

În ceea ce priveşte profilul consumatorului român de soia şi motivaţiile sale, conform studiului, există trei categorii principale de consumatori:

• consumatorii interesaţi de sănătate, pentru care soia este o alegere naturală şi sănătoasă

• consumatorii emancipaţi, pentru care soia este o alegere gustoasă pentru un stil de viaţă echilibrat

• consumatorii tradiţionalişti, pentru care soia este o alegere practică şi accesibilă

„ Soia este bogată în proteine şi, implicit, în aminoacizi, dar şi în acizi graşi esențiali şi antioxidanți şi este săracă în carbohidrați, având un aport semnificativ asupra organismului. Datorită proprietăților sale, soia şi produsele din soia pot înlocui nu numai carnea, ci şi lactatele, asigurand o alimentaţie echilibrată ”, spune dr. Luana Sahian, consultant în nutriție.

Soia, o multitudine de opţiuni şi feluri savuroase de a o prepara

Chef Marius a deschis sesiunea de gătit cu un desert pe care l-a pregătit in premieră pentru noi, o prăjitură delicioasă pe bază de lapte de soia. Apoi, ne-a delectat atât papilele gustative, cât şi ochii prin prepararea într-un timp foarte scurt a patru feluri savuroase : crenvurşti din soia in foietaj, salată de crudităţi cu tofu, tofu picant şi tofu cu noodles şi sos de soia, precum şi a unei salate cu castraveţi şi sos de soia. Adept al gătitului rapid şi simplu, dar parfumat şi delicios, chef Marius ne-a demonstrat că produsele pe bază de soia constituie feluri de mâncare nu doar sănătoase, ci şi gustoase.

Soia nu este doar o alternativă pentru o alimentaţie echilibrată ci şi un ingredient care poate duce la prepararea unor reţete delicioase. Fie că este vorba de salate cu legume proaspete şi tofu, tofu picant sau cu noodles, mâncărică preparată din soia deshidratată sau budinci savuroase cu laptele de soia, opţiunile sunt multiple pentru orice masă din zi.

„Soia reprezintă o sursă importantă de proteine (aproximativ 40%) fiind o alternativă pentru aportul de proteine de origine animală. ”Grăsimile bune”, în cea mai mare parte grăsimi polinesaturate, alături de fibre, vitamine şi minerale punctează bogăţia nutriţională a boabelor de soia. FDA (Food and Drug Administration) susţine că un consum de 25 g proteină din soia zilnic alături de o alimentaţie săracă în grăsimi saturate şi colesterol poate reduce riscul afecţiunilor cardiace”, a spus dr. nutriţionist Luana Sahian în cadrul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.