zarafa-2La prima ediţie, HipTrip pregăteşte o surpriză şi micilor exploratori. Sâmbătă, 24 mai, începând cu orele 12:00, la Cinema Eforie va rula “Zarafa”, un film de animație a cărui regie a fost semnată de francezii Remi Bezancon şi Jean-Christophe Lie.

Zarafa are la bază povestea adevărată a primei girafe care a ajuns din Africa până la Paris, devenită pentru o perioadă vedeta celei mai importante grădini zoologice din Franţa. Astfel, filmul urmăreşte aventurile tânărului Maki care, ascunzându-se de un traficant de sclavi, se împrieteneşte cu un pui de girafă, pe nume Zarafa.

HipTrip_kvLa puţin timp, puiul de girafă este capturat, urmând a fi dăruit regelui Franţei. Hotărât să nu renunțe la prietenia lor, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri, pe deasupra Mediteranei şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, în încercarea de a-și salva amicul. Vocile personajelor sunt asigurate de către actorii: Max Renaudin (voce Maki), Simon Abkarian (voce Hassan), François-Xavier Demaison (voce Malaterre), Roger Dumas (voce Charles X) şi Ronit Elkabetz (voce Bouboulina).

HipTrip Travel Film Festival este primul festival dedicat filmelor de călătorie şi va avea loc în perioada 23-25 mai, la Cinema Union şi Cinema Eforie.

Detalii despre proiecții și programul complet, pe www.hiptrip.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/hiptrip.ro.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundației OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale și educaționale, Fundația OVI dorește prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze și să susțină industria filmului de travel și potențialul turistic românesc.

Sponsor principal: Vivolis

Parteneri: Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Naţională de Filme, Autoritatea Naţională pentru Turism, The European Nature Trust, Instituțiile de învățământ Lumina

Parteneri media: România Liberă, Academia Caţavencu, Zile şi Nopţi, Tabu, Ring, Cinefan.ro, Oraşul Meu, Calendar Evenimente, Cooperativa Urbană, Alternativ, Radio România Cultural, Gold FM

Blogguri oficiale ale evenimentului: imperatortravel.ro, viajoa.ro, turistu.ro, lumeamare.ro, travelgirls.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.