copii inecVremea se incalzeste si vara bate la usa cu dor de distractie si voie buna. Cand vine vorba de petrecerea timpului liber, cei mai multi isi doresc sa fie in mijlocul naturii, de preferat langa o sursa de apa, indiferent ca e piscina, lac, rau sau mare.

Balaceala este preferata tuturor, mai ales pentru cei mici.

Specialistii indeamna insa parintii la vigilenta maxima in apropierea apei, chiar si in cazul unui bazin aparent inofensiv, cu apa “cat palma”.

Copiii mici nu realizeaza ce inseamna sa se inece, indiferent daca stiu sau nu sa inoate. Daca sare in apa sau aluneca din greseala sau din dorinta de a ajunge la o jucarie, in doar cateva minute de neatentie, un copil risca sa se aleaga cu grave traumatisme ale creierului sau chiar sa moara.

Cei mici nu striga dupa ajutor pentru ca ei nu au notiunea pericolului, la varste fragede, avertizeaza specialistii.

Cum pot fi prevenite accidentele prin inec

  • Cel mai important este ca orice copil, indiferent cat este de mic sa invete sa inoate. Dar chiar daca stie sa inoate nu inseamna ca este ferit de riscul de inec.
  • Atat copiii, cat si adolescentii, in preajma unei ape, trebuie insotiti de un adult care sa ii supravegheze si sa impiedice orice accidentare. Adultul trebuie sa aiba autoritate si mai ales sa stie sa inoate.
  • Daca aveti o piscina, este indicat sa o imprejmuiti cu un gard de protectie, care sa nu poata fi trecut de copil. Pentru mai multa siguranta, puteti folosi sisteme de alarma speciale ce pot semnala daca in piscina a intrat cineva neautorizat sau a cazut din greseala.
  • Orice persoana care nu stie sa inoate trebuie sa poarte echipamente speciale de protectie (aripioare, colac, veste de salvare etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.