Herbalife Triatlon Polonia 3Herbalife Triatlon Polonia 2Asociaţia Pegas Triatlon Club anunță startul primei ediții a Triatlonului Herbalife Buftea 2014. Evenimentul sportiv, organizat sub auspiciile Ministerului Tineretului și Sportului și cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon, va avea loc în data de 14 iunie, în orașul Buftea.

„Una dintre prioritățile mele ca și Ministru al Tineretului și Sportului este ca România să câștige cât mai multe medalii la competiții sportive naționale și internaționale însă, în același timp, mă interesează și sportul de masă și de fiecare dată când am ocazia încurajez acest tip de inițiative. Dacă punem bazele sportului de masă cu siguranță vom pune și bazele infrastructurii sportive si mai departe vom influența sportul de mare performanță”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului.

Ciprian Bălănescu, Multiplu Campion Național la Duatlon și Triatlon la proba olimpică, este imaginea Triatlonului Herbalife Buftea 2014 iar Herbalife România este partenerul principal al evenimentului.

“Mă bucur să fiu alături de Asociația Pegas Triatlon Club și de Herbalife la această primă ediție a Triatlonului. Îmi doresc, desigur, să câștig și, în egală măsură, îmi doresc să promovăm acest sport care are din ce în ce mai mulți adepți și la noi în țară. Românii trebuie să înceapă să facă și mai multă mișcare în aer liber și, nu în ultimul rând, să adopte un stil de viață sănătos”, a declarat Ciprian Bălănescu.

Triatlonul se va desfășura în orașul Buftea, în apropierea Bucureștiului, și presupune parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism și cros. Vor exista două tipuri de distanțe: Distanța Olimpică (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare) și Distanța Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare). Concurenții se pot înscrie la categoria Individual sau Ștafetă, pentru ambele tipuri de distanțe. Probele de alergare și de ciclism se vor desfășura pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea.

Înscrierile se pot face până la data de 31 mai iar sportivii care fac parte din Lotul Național de Triatlon – elite și junior – beneficiază de gratuitate la înscriere (conform Regulamentului Federației Române de Triatlon (FRTRI).

“Participarea la un triatlon este o experiență unică și acest lucru începe să fie înțeles de tot mai mulți români. Cu o notorietate foarte mare în Occident, triatlonul a început să fie popular și în România, numărul de participanți fiind în creștere chiar și în rândul amatorilor. Suntem încântați să avem alături de noi Herbalife România, în calitate de partener principal. Triatlonul Herbalife are deja o istorie la nivel mondial, cele mai cunoscute evenimente de acest gen fiind Triatlonul Herbalife din Los Angeles, votat „Top Destination Triathlon” și Triatlonul Herbalife din Gdynia Polonia, care la cea de-a cincea ediție a reunit peste 1.300 de participanți”, a declarat Tudor Buțu, Președintele Asociației Pegas Triatlon Club.Triatlonul Herbalife Buftea va avea și o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia Triatlonului urmând să fie direcționate către Casa Cireșarii II din București, sectorul 5 și destinate pentru reamenajarea exterioară a clădirii.

“Programul umanitar Casa Herbalife, parte din platforma globală Herbalife Family Foundation, are ca beneficiar în România Centrul de primire în regim de urgență Cireșarii II din sectorul 5 unde am derulat atât programe de reabilitare a așezământului cât și programe de îmbunătățire a nutriției celor peste 50 de copii aflați în plasament. Este important ca acești copii să poată face mișcare în aer liber într-un mediu curat, pentru a avea un stil de viață sănătos și activ”, a declarat Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife România și Moldova.

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al Triatlonului Herbalife – www.herbalifetriatlon.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.