Screen Shot 2014-05-05 at 7.12.09 PMFundația Prețuieste Viața, în calitate de lider al Coaliției pentru o Nouă Prevenție – CNP 2013, lansează site-ul www.vaccinpneumococic.ro, portalul cu informații complete, sfaturi și noutăți despre boala pneumococică și rolul vaccinării. Website-ul oferă publicului larg informații detaliate și avizate de către medici și psihologi, cu privire la principalele beneficii ale vaccinării în general si ale vaccinării pneumococice în particular, precum și despre miturile vehiculate despre vaccinare în spatiul public. Vor putea fi accesate secțiunile: Despre vaccinare, Vaccinare pneumococică, Bebeluși sănătoși, Întreabă medicul și Noutăți.

Lansarea portalului reprezintă o etapă importantă a campaniei „Coaliția pentru o nouă prevenție”, prima inițiativă completă de educare și informare cu privire la prevenția bolilior pneumococice, dublată de un puternic demers în vederea actualizării schemei naționale de imunizare prin includerea vaccinării împotriva bolilor pneumococice.

Potrivit datelor oficiale, bolile pneumococice reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel global la copiii cu vârste sub 5 ani, dintre bolile prevenibile prin vaccinare . În România, 1 din 5 copii cu vârsta până într-un an care ajung la medicul de familie sau în spital suferă de o boală potenţial pneumococică , în timp ce rezistenţa pneumococului la antibiotice este în creştere . Provocate de o bacterie numită Streptococus pneumoniae, bolile pneumococice pot varia de la otite medii acute, pneumonii, sinuzite, conjunctivite, până la bacteriemii, sepsis sau meningite şi pot provoca sechele grave în rândul copiilor care au suferit un episod de boală, precum retard mintal, tulburări de comportament, tulburări de vedere şi auz, şi nu în ultimul rând epilepsie.

În acest moment, doar 2% dintre copiii României au parte de vaccinare împotriva bolilor pneumococice, principala barieră în acest sens fiind prețul și faptul că vaccinul nu este compensat/oferit gratuit (71%).

În țările în care au fost introduse, vaccinurile au redus incidenţa bolilor infecţioase, salvând milioane de copii anual în întreaga lume. Incidenţa multor boli, precum rujeola, variola, poliomielita, a fost dramatic redusă datorită introducerii vaccinurilor în programele naționale de vaccinare.

În țările care au pus în aplicare vaccinarea pneumococică de rutină a copiilor, în cadrul unui program național de imunizare, incidenţa bolii pneumococice s-a redus în mod constant și substanțial .

Mai multe informații puteți găsi accesând www.vaccinpneumococic.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.