1 Mai_grafic 1Românii din mediul urban se vor bucura în acest an de o minivacanță de 4 zile, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, conform rezultatelor celui mai recent studiu Mednet Marketing Research Center.

Astfel, aproape jumătate (44,1%) dintre persoanele intervievate care sunt angajate într-o companie sau dețin o afacere, au declarat că vor fi libere, atât în ziua de 1 Mai, cât și pe 2 Mai.

Pentru mai mult de jumătate dintre orășeni, petrecerea Zilei Muncii se face în localitatea de domiciliu, împreună cu familia sau prietenii și la tradiționala ”iarbă verde” (pădure, parc, loc de grătar etc.).

Cu toate acestea, un procent de 7,6% dintre persoanele intervievate vor alege de 1 Mai destinații turistice din țară, dintre care 4,4% vor opta pentru destinații montane, 2,7% intenționează să ajungă pe litoral și 0,5% într-o stațiune balneară.

De asemenea, cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai, 1,5% dintre respondenți vor pleca în străinătate. Bugetul mediu alocat petrecerii zilei de 1 Mai este de 171,1 lei, fiind asemănător celui de anul trecut (179,9 lei).

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, urban, în perioada 4 – 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,81%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.