chirurgie copii30 de intervenţii chirurgicale la copii cu malformaţii cardiace au fost realizate la București și Iași datorită unui proiect prin care medicii specialiști italieni realizează astfel de operații în România, a anunțat miercuri ministrul Sanatatii, Nicolae Bănicioiu, aflat în vizita împreună cu secretarul de stat din Ministerul de Interne dr Raed Arafat, la Spitalul Clinic de Urgență “Maia Skladowska Curie”.

Au fost efectuate 30 de astfel de operaţii la Bucureşti şi 8 la Iaşi. Este un proiect extrem de important, început de domnul doctor Arafat, şi pe care îl voi susţine. Putem oferi acestor copii o şansă la o copilărie liniştită şi o viaţă mai bună”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Maria Skladowska Curie” împreună cu Policlinica San Donato din Milano şi Asociaţia “Bambini Cardiopatici del Mondo” derulează un proiect prin care medicii specialişti italieni vin în România pentru a efectua intervenţii chirurgicale la copii cu malformaţii cardiace la spitalul bucureştean, dar şi în spitale din Iaşi şi Timişoara.

Acest program, demarat în iulie 2013, pregăteşte totodată viitori medici chirurgi şi anestezişti la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Maria Skladowska Curie” pentru efectuarea unor intervenţii de acest tip.

Programul de chirurgie cardio-vasculară care a început în 2013 la Spitalul de Copii “Marie Curie”, realizat împreună cu clinica San Donato din Italia, va continua, cu promisiunea că până la sfârşitul anului vor fi realizate 80 de intervenţii. Potrivit Mediafax.ro, ministrul Sanatații a anunțat că se pregătește deschiderea unui centru de Profil și la Timișoara. Ministrul a semnalat că sunt cazuri  din ce în ce mai grave și este foarte important că s-a reușit ca aceşti copii să fie operați în ţară şi să nu mai fie nevoie să fie trimiși îstrăinătate.

Programul este prevăzut să dureze trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.