sport copiiMinistrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, au inaugurat luni, la Institutul Național de Endocrinologie “C. I. Parhon”, prima sală de sport realizată în scopul dezvoltării și recuperării sportive, destinată în special persoanelor suferinde de obezitate.

“Fiind și un eveniment special prilejuit de Ziua Mondială a Sănătății, am concretizat un proiect mai vechi între Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, acela de a începe să dăm în folosință câte o sală de sport în spitalele din România care au nevoie. Am început de data aceasta cu Parhon. Dacă doamna ministru Szabo ne ajută și pe viitor vom continua seria dotărilor de acest gen și cu alte spitale din Capitală și din țară, și cred că eu că este în beneficiul pacienților de aici. “, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu la tăierea panglicii primei săli de sport realizată într-un spital.  El a spus că se dorește ca la nivel național să se introducă în școlile din România ore suplimentare de mișcare.

“Sportul nu înseamnă doar stil de viață sănătos, ci înseamnă și o parte din educație, ceea ce ne formează pe noi ca oameni. Acum una dintre prioritățile noastre și ale domnului ministru, când a fost la noi, la Ministerul Tineretului și Sportului, a fost să avem cât mai multe ore de sport în școală”, a afirmat ministrul Gabriela Szabo. Ea este de părere că sportul trebuie să devină o prioritate nu doar în școli, ci și în mediul universitar.

“Trebuie să umblăm la educație. Prin educație putem conștientiza populația că trebuie să facă sport. Dacă ne uităm astăzi pe statistici la nivel național, 60% din populația României nu practică niciun fel de exercițiu fizic, deci este foarte mult de muncă iar rezultatele în sport nu se văd de azi pe mâine, se vor vedea în timp”, a mai spus ministrul Tineretului, citat de Agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.