4G-telefonOrange România va extinde, din 7 aprilie, reţeaua telecom de generaţia a patra (4G) în 90 de oraşe, reprezentând peste 45% din populaţia ţării şi, în premieră, operatorul va lansa în teste, în şase localităţi, reţeaua 4G+, care permite transferuri de date la viteze de până la 300 Mbps.

Anunțul a fost făcut, luni, într-o conferință de presă de directorul tehnic Ștefan Slavnicu, care a menționat că România este a noua ţară din lume unde este prezentă o reţea 4G+ iar Orange este al doilea operator din estul Europei cu 4G+ şi primul din țara noastră.

Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va furniza clienţilor din peste 1.000 de localităţi viteze medii reale de descărcare (download) de 30 Mbps şi încărcare (upload) de 15 Mbps.

“Orange îi invită pe clienţii care se află în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi şi Timişoara să testeze noua tehnologie în magazinele Orange şi încurajează producătorii să aducă pe piaţa din România dispozitive compatibile cu această tehnologie”, a mai spus reprezentantul Orange România.

Începând de luni, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de descărcare (download) de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populaţie.

Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse în abonament, din 7 aprilie, clienţii vor putea alege una dintre opţiunile noi dedicate.

“Prin serviciile de internet Orange 4G, disponibile în toate oraşele mari din ţară, România intră într-o nouă eră digitală. Investiţiile din ultimii ani susţin obiectivul nostru de a oferi beneficiile unei reţele de internet performante, pe care clienţii se pot baza, fie că utilizează deja serviciile digitale sau că urmează să descopere avantajele acestora. În acelaşi timp, vom căuta mereu căi prin care să aducem cele mai noi tehnologii şi să le oferim ocazia să le experimenteze, cum este acum cazul vitezelor de până la 300 Mbps”, a declarat directorul general al Orange România, Jean-François Fallacher, citat de Mediafax.ro.

La începutul anului trecut, Orange România a anunţat cã va investi în 2013 peste 100 milioane de euro în dezvoltarea reţelei, fondurile urmând să fie alocate atât pentru infrastructura 2G şi 3G, cât şi 4G, suma fiind similară cu bugetul alocat în 2012 şi 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.