Twin_Art_2014 ADVERTORIALCea de-a doua ediţie a Galei Twin Art, dedicată Fundației Hope and Homes for Children România vă aşteaptă la Ateneul Român în data de 26 martie de la ora 19.00, cu un spectacol unic prezentat de Amalia Enache. Acesta aduce laolaltă personalităţi ale vieții culturale Românești: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip şi Matei Florian, pianistul Andrei Licareţ, Zoli Toth Quartet şi Cvartetul Ad Libitum. Nu în ultimul rând, Gala va prezenta o expoziție de pictură alcătuită din lucrări provenite din “Tabăra de Artă şi Solidaritate de la Hoteni”, un eveniment susținut de HHC România, la care participă anual peste 100 de artiști plastici din cinci țări și copii aflați în protecția statului.

Ideea Galei a pornit în 2013 de la premisa că arta este cel mai bun mediu de propagare a ideilor generoase și că prin intermediul artiștilor și alături de aceștia putem transmite cel mai eficient și puternic mesajul HHC România: acela că fiecare copil merită o casă și o familie. De asemena, e important de menţionat că Gala este menită în acelaşi timp să catalizeze resurse pentru proiectele HHC România prevăzute pentru anul în curs.

Un alt element inedit inclus în Gala Twin Art 2014 este cel intitulat “Galeria amintirilor”. La acest proiect dedicat HHC România au participat peste 40 de personalități ale societăţii româneşti: actori, regizori, sportivi, muzicieni, dramaturgi, jurnalişti sau scriitori. Aceștia au acceptat să “doneze” o amintire dragă a copilăriei lor, o fărâmă din ceea ce i-a clădit ca indivizi. Acest gest dorește să atragă atenția asupra faptului că nu lipsurile materiale sunt cele care traumatizează irecuperabil un copil, ci cele sufletești. Relocarea tuturor copiilor aflați în grija statului în familiile de proveniență sau în medii cât mai apropiate de cel familial este unul dintre cele mai importante dintre proiectele desfășurate de HHC România în ultimii 15 ani de activitate, fiind un plan care se va materializa definitiv până în 2020. Printre cei care au donat amintiri se află: Irina Margareta Nistor, Tiberiu Soare, Dragoș Bucurenci, Cristina Stănciulescu, Cătălin Ștefănescu, Ana Ularu, Grigore Leșe și multe alte personalități generoase.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu”, iar componenta muzicală care va completa seara de 26 martie va cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahms și Adrian Enescu.

Gala Twin Art 2014 este, de asemenea, evenimentul în care HHC România îşi anunţă proiectele pentru anul în curs, pe care le dezvoltă alături de Ambasadorii săi. Unul dintre aceştia este violonistul Alexandru Tomescu, cel care în 2013 a strâns 13.500 de euro pentru copiii aflaţi în protecţia statului, dedicându-le Turneul Naţional Stradivarius. Artistul va continua şi în acest an să invite publicul Turneului Stradivarius să doneze pentru cauzele HHC România: „Cred că pentru a construi un viitor mai bun pentru societatea în care trăim trebuie să investim în cei care o vor forma mâine. Copiii abandonaţi sau vulnerabili trebuie sprijiniţi cu atât mai mult” – declară muzicianul.

Hope and Homes for Children (HHC) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; aproape 17.000 de copii salvaţi de la abandon şi 600 de tineri instituţionalizaţi sprijiniţi pentru o viaţă independentă; 890 de copii primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de HHC România. Fundaţia activează de asemenea în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC România este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea de tip vechi din ţara noastră.

Biletele la Gala Twin Art sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe detalii despre Gala Twin Art puteţi găsi pe http://twinart.hhcromania.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.