Young Boy LearningMinistrul Remus Pricopie a declarat, vineri, la Bistriţa, că pentru simulările de la clasa a VIII-a are primele rezultate, iar acestea indică faptul că 50% dintre elevi nu ar lua nota 5.

“Am deja primele rezultate, nu sunt toate datele introduse în baza de date, dar am o parte din rezultate la simulările clasei a VIII-a, care sunt undeva la 50%, apropo de notă peste cinci. Este un procent mic, dar este un procent care reprezintă un semnal real pentru părinţi, elevi şi cadre didactice că mai au câteva luni până la examenul real. Şi am insistat să nu punem notele în catalog fiindcă vorbim despre antrenament, nu despre examenul real”, a afirmat Pricopie, citat de Mediafax.ro. El a mai spus că simulările vor continua.

Elevii din clasa a VIII-a au susţinut, între 18 şi 20 februarie, simularea evaluării naţionale, prima probă fiind limba română, urmată de matematică şi, în cea de-a treia zi, limba maternă. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie. Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.