alaptareCompoziția laptelui matern diferă în funcție de sexul copilului, potrivit unui studiu dat publicității vineri, preluat de AFP, informeaza Agerpres.ro.

Studii efectuate pe oameni, maimuțe și alte mamifere au dezvăluit o serie de diferențe în ceea ce privește conținutul laptelui și cantitatea produsă. Când mamele nasc băieți, laptele matern este mai bogat în grăsimi și în proteine, este mai energizant, în timp ce fetele obțin cantități mai mari de lapte. Au fost avansate mai multe teorii pentru explicarea acestui fenomen, a spus Katie Hinde într-o intervenție în cadrul conferinței anuale a asociației americane AAAS, care se desfășoară la Chicago între 13 și 17 februarie.

În cazul maimuțelor rhesus, de exemplu, femela tinde să producă mai mult calciu în laptele destinat progeniturilor femelă, iar un studiu publicat săptămâna trecută arată că sexul fetusului influențează producția de lapte a vacilor mult timp după ce au fătat.

Înțelegerea diferențelor în ceea ce privește laptele matern pentru fete și pentru băieți și a impactului asupra dezvoltării copilului ar putea ajuta la ameliorarea formulelor laptelui pentru copii în cazul în care mamele nu îi pot alăpta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.