Down-Syndrome-Child-2Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, Mădălina Turza, a depus o plângere penală împotriva cadrelor didactice de la o clasă pregătitoare din Şcoala Specială 11 din Capitală, pentru lovire şi rele tratamente aplicate fiicei ei de nouă ani, care are Sindrom Down.

Plângerea penală vizează cadrele didactice de la clasa pregătitoare A din cadrul Şcolii Speciale nr. 11 din Capitală şi a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, a precizat pentru Mediafax Mădălina Turza.

“La data de 22 ianuarie 2014, fiica mea a fost agresată verbal şi fizic de către cadrele didactice prezente în clasă, în cadrul programului şcolar la grupa pregătitoare A. Agresiunile fizice la care a fost supusă fiica mea sunt susţinute prin certificatul medico-legal eliberat de Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici»”, se arată într-un comunicat.

Mădălina Turza precizează că în certificat se menţionează că minora prezenta, la data menţionată, mai multe urme de lovire: braţ lateral drept – mai multe echimoze violacei, neomogene, între 3/2 cm şi 05/0,5 cm, pe o zonă de 6/4 cm, faţă dorsală mâna stângă, patru excoriaţii acoperite parţial de crustă hematică între 0,3/01 cm.

Turza precizează că, încă de la începerea cursurilor, în cadrul Şcolii Speciale nr. 11, atât ea, cât şi soţul său au fost permanent îndemnaţi să-i administreze copilului tratamente neuroleptice în vederea sedării, în ciuda faptului că aceştia au precizat constant că fata are probleme cardiace.

Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi consideră că agresarea unui copil de către un cadru didactic în timpul orelor de curs reprezintă o faptă extrem de gravă, cu incidenţă în legea penală şi civilă, care denotă încă o dată tratamentul inuman şi degradant constant la care sunt supuşi copiii cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.