carucioare copiiNumarul copiilor accidentati de carucioarele din supermarketuri este din ce in ce mai mare, potrivit unui studiu realizat recent in Statele Unite, citat de Topsante.com.

Mai multi medici americani s-au gandit sa monitorizeze cazurile unor copii accidentati in supermarketuri de carucioarele pentru produse. Desi la inceput subiectul parea superficial, observatiile au relevat o situatie de-a dreptul ingrijoratoare.

Rezultatele studiului realizat in intervalul 1990 – 2011 au fost publicate in revista specializata Clinical Pediatrics si scot la iveala faptul ca 530.494 de copii cu varste mai mici de 15 ani au fost tratati in serviciile de urgenta din Statele Unite pentru rani si traumatisme ce aveau legatura cu folosirea unor astfel de carucioare. Practic 66 de copii au fost zilnic accidentati in supermarketuri din cauza carambolurilor sau a ciocnirii produse intre carucioarele din magazine.

S-a descoperit ca majoritatea copiilor au fost loviti la cap (78,1%) si au suferit adesea traumatisme craniene. Cei mai afectati par a fi copiii de pana in 4 ani.  Anumite accidente au fost atat de grave incat 16.500 de copii au avut nevoie de spitalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.