cardiologyLa Spitalul de Copii Marie Curie din Capitala vor avea loc noi operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică în perioada 03-08 februarie 2014, informeaza Ministerul Sanatatii.

Misiunea medicală face parte din Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice inițiat de Ministerul Sănătății în colaborare cu clinica San Donato și fundația Bambini Cardiopatici nel Mondo.

În România, va sosi o echipă de cinci medici şi patru asistenţi medicali italieni de la clinica San Donato din Milano, care împreună cu cinci medici şi 8 asistenţi medicali români vor efectua mai multe operaţii la copii pentru corectarea unor malformații congenitale cardiace.

Din personalul medical român care va asista specialiștii italieni în timpul operațiilor, doi medici şi patru asistente medicale s-au aflat deja în programul de formare în chirurgia cardiovasculară pediatrică.

Activitatea chirurgicala din cadrul Departamentului de cardiochirurgie al spitalului Marie Curie va deveni tot mai susținută în perioada următoare, urmând a fi complet funcțională cu specialiștii din Romania formați până la sfârșitul programului.

În perioada următoare, în cadrul acțiunilor de formare profesională în Italia prin Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice vor participa încă trei doctori şi patru asistente medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.