teatrul_national_bucurestiTeatrul Național București pregătește în 2014 șapte premiere, dar programul spectacolelor nu a fost elaborat încă din lipsa unui buget stabilit clar, a anunțat vineri Ion Caramitru, directorul institutiei.

Ion Caramitru a declarat și că lucrările de reabilitare la clădirea TNB sunt încheiate în proporție de 70 la sută, excepție făcând Sala Mare și spațiul care ar trebui să fie destinat reprezentațiilor în aer liber, potrivit Agerpres.ro.

La Sala Studio, se pregătește spectacolul “Hoți”, ce va fi regizat de Radu Afrim după textul omonim al dramaturgului Dea Loher. De altfel, o primă reprezentație a spectacolului, ce are în distribuție actori precum Marius Manole, Mihai Călin și Medeea Marinescu, va avea loc sâmbătă.

Tot la Sala Studio este în pregătire și piesa “Furtuna” de William Shakespeare, în regia artistului bulgar Aleksandr Morfov. Acest spectacol va avea, cel mai probabil, premiera în aprilie, a declarat Caramitru. În același spațiu al TNB se pregătește și premiera absolută a textului “Dumnezeu se îmbracă de la second hand” de Iulian Margu. Acest spectacol va fi, cel mai probabil, regizat de Ion Caramitru și va fi prezentat publicului în septembrie.

La Sala “Pictură” a TNB este în pregătire spectacolul “Butoiul cu pulbere”, ce va fi regizat de Felix Alexa după textul omonim de Dejan Dukovski și care va avea premiera, cel mai probabil, spre finalul primăverii acesteia. La Sala Atelier este în pregătire un spectacol după textul “Anonimul venețian” de Giuseppe Berto. De asemenea, Caramitru a spus că teatrul este în negocieri cu Geanina Cărbunariu pentru realizarea spectacolului “Tigrul” și cu regizorul Bobi Pricop, pentru montarea unui text în studiu.

Spațiul Sălii Mici este destinat spectacolelor din programul 9G, dedicat noii generații de creatori, spectacole ce vor fi selectate în urma unui concurs și care vor avea reprezentații cu titlu gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.