presiune mancareObiceiul unor parinti de a-si forta copiii sa manace tot din farfurie, mai ales la cina, poate provoca obezitatea micutilor mai tarziu in viata, avertizeaza un studiu citat de Dailymail.co.uk.  Chiar si un indemn precum  ¨daca iei macar trei inghitituri vei primi desert ¨ pare sa fie un mesaj cu consecinte total nesanatoase, semnaleaza oamenii de stiinta americani.

Cercetarile arata ca folosirea pedepselor, a unor presiuni in legatura cu apetitul, cat si situatiile cand parintii nu-si asculta copiii si nu ii lasa pe micuti sa isi expuna problemele, pot genera dezechilibre alimentare.

Cercetatori din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia ca un copil care nu isi poate gestiona emotiile negative poate dezvolta anumite obiceiuri alimentare ce-l pot transforma intr-un adult obez.

Studiul a analizat si asocierea dintre comportamentul părinților față de copii și consumul de alimente nesănătoase. Potrivit cercetarii, se pare ca acei copii ai caror parinti ii pedepsesc in exces sau nu tin cont ca sunt tristi sau le sunt ignorate problemele, devin in timp atasati de alimentatia de tip fast food.

Oamenii de stiinta au mai observat ca parintii nesiguri  au tendinta de a reactiona nepotrivit si de a fi ei insisi pusi in dificultate in fata suferintei copiilor lor mergand pana la a o respinge. Astfel, cel mai adesea, daca de exemplu un copil a mers la o petrecere si s-a suparat din cauza unor vorbe rautacioase spuse de un partener de joaca, parintele ii va spune sa nu fie suparat  si sa uite acest incident sau va merge pana la a-i cere micutului sa inceteze sa planga, amenintandu-l ca altadata nu il va mai duce la o petrecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.