concepereUn nou studiu arata ca există legătură între greutatea tatălui și a viitorului copil, iar tații supraponderali prezintă un risc mai mare de a avea un copil care sufera de diabet. Riscul este și mai mare în cazul în care copilul este o fată, potrivit TopSante.com.

Până acum majoritatea studiilor au examinat mai mult legătura dintre dieta si greutatea mamei si cea a copilului nenăscut. Dar pentru prima data, cercetatorii au verificat relația dintre greutatea viitorului tata și sănătatea copilului său. Pentru acest studiu, cercetatorii de la Universitatea din New South Wales, Sydney, Australia, au monitorizat greutatea unor pui de șobolani, dintre care unii proveneau din sobolani de sex masculin obezi și cu diabet, iar alții din șobolani masculi cu greutate normala. Toți șobolanii tați fuseseră cuplați cu femele slabe.

Echipa de cercetare și-a dat seama că acei sobolani supraponderali care au urmat o dieta bogata in grasimi si diabet, au avut urmași cu gene modificate, în special în țesutul adipos și în pancreas. Mergând mai departe cu cercetarea, oamenii de știință au observat că în principal puii de șobolan de sex feminin prezentau tulburări de asimilare a zahărului și valori mari ale glicemiei.

Medicii și-au manifestat îngrijorarea în privința faptului că modificarea acestor gene la naștere crește riscul de obezitate a viitorului adult și îmbătrânirea prematură a celulelor.

Acest studiu este considerat un important punct de plecare pentru viitoare cercetări legate de impactul pe care dieta paterna o poate avea asupra stării de sănătate a copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.