800x800 natalvit IQAutismul este o afectiune caracterizata prin afectarea dezvoltarii normale a creierului. Experții sunt de părere că autismul se instaleaza in primii trei ani de viata ai copilului. afectand grav abilitatile mentale, emotionale si comunicationale ale acestuia.

In ceea ce priveste cauzele acestei boli, specialistii nu au reusit sa descopere cu exactitate elementele care stau la baza declansarii autismului. Conform unui studiu recent publicat de „Epidemiology” se pare insa ca adiministrarea de vitamine prenatale cu cateva luni inainte de a ramane insarcinata cat si in perioada alaptarii ar putea reduce riscul instalarii autismului.

Descoperirile sunt primele care sugereaza acest lucru si sunt bazate pe interviuri aplicate la putin peste 500 de femei – acestea trebuie confirmate de un studiu mult mai amplu – insa aduc vesti mai mult decat imbucuratoare pentru viitoarele mamici.

Studiul, condus de Rebecca J. Schmidt, PH.D la Universitatea California, face parte dintr-un proiect mult mai complex CHARGE care vizeaza familiile cu copii autisti si nu numai. Schmidt si echipa sa, au avut la bazele descoperirii lor peste 500 de familii cu copii afectati de autism (288 copii), cat si cu copii sanatosi (278) cu varsta intre 2 si 5 ani. Mamicile intervievate au raspuns la intrebari legate de administrarea de vitamine prenatale, multivitamine sau cereale fortifiate cu vitamine in perioada preconceptiei, in sarcina si in perioada alaptarii. Mamicile care au luat vitamine prenatale in cele trei luni dinaintea sarcinii si cel putin o luna dupa sarcina, au avut, in medie, sanse de doua ori mai mici de a da nastere unui copil autist fata de cele care nu au luat vitamine prenatale.

Administrarea de multivitamine obisnuite sau de cereale fortifiate cu vitamine nu au afectat riscul de instalare a autismului. Vitaminele prenatale contin de regula mai mult fier, acid folic si vitamina B decat vitaminele clasice. Specialistii, recomanda de multi ani, administrarea de vitamine prenatale, sustinand aportul acestora in dezvoltarea normala a creierului bebelusului sau in instalarea altor afectiuni neuronale.

Natalvit IQ este cea mai accesibila si complexa combinatie de minerale, vitamine, DHA si EPA dedicate mamei si fatului cu efecte benefice atat in perioada preconceptionala, in timpul sarcinii cat si postnatal.

Administrarea comprimatelor de Natalvit IQ scade riscul aparitiei malformatiilor congenitale si cel al nasterii premature, reduc simptomatologia asociata primului trimestru de sarcina (greata, varsaturi, ameteli).

Adminstrarea capsulelor de Natalvit IQ cu DHA si EPA contribuie la cresterea si dezvoltarea normala a creierului copilului, coordonarea motorie si dezvoltarea abilitatilor cognitive si a acuitatii vizuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.