baniProblema întârzierii plăţii salariilor în educaţie a apărut deoarece procedurile europene de întocmire a documentelor pentru astfel de plăţi au fost schimbate, dar nu toată lumea care cunoştea această modificare a avut grijă să o şi aplice în termen util, potrivit premierului Victor Ponta.

“Conform deciziei Comisiei Europene şi modului de lucru la nivel european, s-au schimbat procedurile de întocmire a documentelor pentru plăţi. Aproape toată lumeaa ştiut şi s-a apucat de treabă, dar unii, cum e în România, şi nu doar în România, deşi ştiu relementarea, au stat până în ultima secundă să aplice. Dar sunt, banii nu lipsesc, avem în buget”, a spus Ponta, citat de Mediafax.ro.

El a adăugat însă că, la presiunile Ministerului Finanţelor şi ale media, procedurle au fost îndeplinite de toţi şi nu ar mai trebui să existe întârzieri.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.