pavilionMai multi oameni de afaceri romani intentionează să transforme celebrul Pavilion H, centru comercial din Parcul Herăstrău, in cea mai mare berărie din estul Europei, cu o capacitate de aproape 2.000 de locuri.

Potrivit Zf.ro,  unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, Iulian Stanciu, care este directorul general şi unul dintre acţionarii eMag, îm­pre­ună cu Vlad Dumitru şi Ioana Iancu au închiriat clădirea Pavilionului H din parcul Herăstrău pentru a deschide „cea mai mare be­rărie din estul Europei“, cu 1.500-2.000 de locuri,cu o investitie de circa 2,5 milioane de euro.

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, care găzduieşte încă zeci de magazine de haine, accesorii şi alimente, este deţinută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte. Chiriaşii actuali au fost însă anunţaţi înainte de Crăciun că trebuie să elibereze spaţiile pentru a face loc unei berării ce va purta numele de Berăria H.

Spaţiul măsoară 4.300 mp înăuntru şi peste 3.000 mp afară – parcare şi terasă.

Pavilionul H, construit în anii ’50 în apropiere de Piaţa Presei Libere pentru a servi drept sală de expoziţie pentru obiecte de mărimi mari, a fost transformat la înce­putul anilor ’90 în centru comercial, unde zeci de mici comercianţi şi-au stabilit sediul.

Se speră ca localul să fie gata pentru deschidere la începutul verii. Sub acest brand va funcționa un local permanent care va fi berărie, însă în weeken­duri se va folosi sala pentru spec­tacole, concerte sau piese de teatru. Nu se vor organiza nunţi.“ Localul va avea un total de 1.500-2.000 de locuri şi va fi amenajat ca o berărie-restaurant, astfel că şi în timpul weeken­dului spectatorii concertelor sau ai pieselor de teatru vor fi aşezaţi la masă.

Potrivit datelor ZF, cel mai bun restaurant-berărie din România după cifra de afaceri – Caru’ cu Bere – a avut în 2012 afaceri de peste 6 mil. euro. Caru’ cu Bere are 450 de locuri înăuntru şi 150 pe terasă în sezonul cald şi este vizitat zilnic de 2.000 de oameni din care circa 80% sunt străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.