Private-School“Finantarea care urmareste elevul”, ramane si in 2014 doar in teorie, deoarece, desi este obligat prin lege, Ministerul Educatiei nu va plati nici anul acesta pentru elevii care studiaza la scolile particulare, comenteaza Stirileprotv.ro.

Pentru fiecare copil din invatamantul privat autoritatile ar trebui sa achite anual aproximativ 700 de euro, atat cat se plateste catre scoala de stat pentru educatia elevilor.

In prezent, in Romania sunt aproape 1000 de gradinite, scoli si licee private in care invata peste 93.000 de copii. Pentru ei ministerul ar trebui sa plateasca aproximativ 14, 5 milioane de euro anual.

Finantarea pe elev a fost inclusa in legea educatiei in 2011, dar nu s-a aplicat pana acum, pe motiv ca nu sunt fonduri. Ministerul Educatiei anunta ca a amanat inca o data aplicarea ei pana la sfarsitul anului viitor.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei: “Cer guvernului sa respecte legea si sa aloce tuturor copiilor indiferent daca sunt la invatamant de stat sau invatamant privat aceeasi suma de bani exact asa cum prevede legea. trebuie incurajat invatamantul de calitate.”

Acest tip de finantare se practica în Anglia, Spania, Japonia, Cuba sau Franta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.