afis_gaudeamus20_a3sEdiţia 2013 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 – 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Potrivit organizatorilor, deschiderea oficială a ediţiei va avea loc pe 20 noiembrie, la ora 12.00. Invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus este în acest an grupul Ţărilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, ţări cărora le-a revenit şi misiunea de a desemna preşedintele de onoare al ediţiei: Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucureşti.

Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, fiind singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării şi biblioteci.

Târgul îşi deschide anual porţile expozanţilor şi vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalităţile străine invitate la Târg şi public, dar şi între specialiştii din industria cărţii, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, agenţi şi critici literari.

Târgul de carte va putea fi vizitat de miercuri până vineri, între orele 11.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Accesul publicului în incintă se va face pe baza biletelor de intrare, în valoare de 5 lei, a abonamentelor valabile pe toată perioada manifestării (10 lei) sau gratuit, pentru copii cu vârste sub 7 ani, elevi, studenţi, cadre didactice, profesionişti din aria editorial-educaţională, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.