hospitalSpitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara a ramas fara una din cladiri dupa ce proprietarul, clanul Carpaci, a decis ca vrea sa reintre in posesia ei. Este vorba de imobilul in care functionau Clinica de Pneumologie.  Romii au pasuit spitalul cateva luni, iar vineri a fost termenul limita de predare, potrivit Opiniatimisoarei.ro.

Angajatii spitalului s-au apucat de cateva zile de mutare, iar vineri dimineata s-au pus sa transfere aparatura si mobilierul ramase. De asemenea, ultimii 3 copii care erau pacienti ai clinicii si n-au putut fi mutati pana acum, au fost preluati si dusi si ei intr-o alta cladire a spitalului Louis Turcanu aflata la aproximativ 200 de metri distanta, unde va functiona provizoriu Sectia TBC. De asemenea, s-au dus ultimele mese, scaune, paturi si lenjerii.

Mutarea a durat mai mult decat programasera cadrele medicale, deoarece nu au fost gata la timp lucrarile de reamenajare in noul spatiu in care au fost transferate laboratorul si Clinica de Pneumologie a spitalului.  Vladimir Carpaci a venit la poarta clinicii cu o masina de teren, insotit fiind de mai multe rude si de executorul judecatoresc.  “I-am anuntat de evacuare inca de acum 6 luni”, a declarat Vladimir Carpaci.

Cladirea cu Laboratorul si Clinica TBC a Spitalului de Copii Louis Turcanu a fost retrocedata fostilor proprietari in anul 1995. Prin vanzări succesive, imobilul a ajuns in proprietatea clanului de romi Carpaci, care a cerut evacuarea, insa aceasta a fost contestata in instanta.In urma unui proces indelungat, Clanul Carpaci a obtinut acum cu cateva luni o sentinta definitiva si executorie prin care era recunoscut drept proprietar al cladirii spitalului, iar unitatea medicala era obligata la plata chiriei retroactive pentru folosirea imobilului.

“Vladimir Carpaci, care in urma sentintei definitve si executorii pe care o are a venit sa ne execute silit cu suma de 900 de mii de lei , respectiv chiria retroactiv pentru cladire si sa ne evacueze in termen de 8 zile. Asa spune legea. Am beneficiat de bunavointa lui, in sensul ca am reusit sa negociem, impreuna cu Primaria, patru luni perioada de gratie in care sa evacuam cladirea, timp in care sa amenajam un spatiu necesar pentru mutarea celor trei sectii, respectiv a laboratorului central si a Sectiei de Pneumologie si a Sectiei de Ftiziologie“, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro in august managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara, dr. Ovidiu Adam.

Constructia noului corp de cladire, care se va numi Corpul B, ar urma sa fie ridicata pe fundatia existenta deja, in curtea Spitalului de Copii si va costa aproximativ opt milioane euro, iar cu tot cu aparatura, suma aproape se va dubla.  Conform proiectului, noul corp va avea demisol, parter si sase etaje. Aici urmeaza sa functioneze atat sectiile din cladirile retrocedate, cat si Neonatologia, Radiologia si Laboratorul de Anatomie Patologica.  Totul este inca pe hartie, in faza de proiect. Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru studii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.