taxeProiectul scrisorii de intenţie trimis Guvernului Ponta de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) creează panică în rândul a milioane de români care au în prezent un loc de muncă, relateaza ziariștii de la Libertatea.ro. Este vorba de propunerea de a extinde plata contribuţiilor la CAS şi pentru copii sau soţii fără loc de muncă.

Potrivit Libertatea.ro, in acest document se stipulează că soţul sau soţia care nu are venituri proprii ar putea fi taxat(ă) pentru asigurarea de sănătate, deşi până acum persoanele fără loc de muncă nu plăteau nimic. Iar acest lucru ar putea fi făcut prin suprataxarea soţului care are un loc de muncă. Ceea ce i-a nemulţumit pe mulţi a fost, însă, o altă prevedere care spune că părinţii care au loc de muncă trebuie să plătească şi pentru copiii de până în 26 de ani, aflaţi în întreţinerea lor. Suma minimă de plată, 38 de lei

Mai exact, Guvernul vrea ca toţi cei care nu au venituri proprii să plătească lunar suma de 38 de lei, contribuţia minimă. Măsura îi va afecta pe aproape 4 milioane de români care muncesc legal şi ar putea intra în vigoare de anul viitor. Guvernul şi-a justificat intenţia prin prisma găurii imense din bugetul asigurărilor de sănătate!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.