insecteUn nou an școlar a început, așa că, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,se reia seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.

Sâmbătă, 5 Octombrie 2013, începând cu ora 11.00, Rodica Serafim, specialist în coleoptere, vă face cunoștință cu campionii din lumea insectelor. Împreună, veti afla care este cea mai mare, cea mai puternică, cea mai lungă, cea mai rapidă, cea mai zgomotoasă, cea mai otrăvitoare sau cea mai mortală insectă din lume! Mai mult, veti descoperi care sunt insectele cele mai tolerante la temperaturi extreme, la salinitate ridicată, la deshidratare sau acelea care execută cea mai lungă migraţie.

Printre insecte, se numără mulţi maeştri ai deghizării, dar şi cele mai luminoase organisme cunoscute. Specialiştii descoperă şi descriu noi specii pentru ştiinţă, cu performanţe care le pot depăşi pe cele ale speciilor deja cunoscute. Astfel, ordinea în care sunt clasaţi participanţii la aceste „competiţii” se poate schimba oricând.

Pentru moment, haideți să îi cunoştem pe ocupanţii podiumului, sâmbătă, de la ora 11.00!

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro .

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 15 de lei.

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco

Partener științific: DaVinci Learning

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, BBC Science World, Zile şi Nopţi, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, 7 Pitici, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania – Portalul educației din România.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.