baniCei mai multi miliardari isi cheltuie averile pe masini de lux, vile, avioane private sau iahturi. Altii, mai generosi, se ocupa de acte de caritate și nu intentioneaza sa le lase copiilor lor prea multi bani sau chiar deloc.

Potrivit Incont.ro, investitor cu o avere uriasa, dar si filantrop, Warren Buffett a promis sa doneze 99% din bunurile sale, in timpul vietii sau dupa ce moare. Potrivit revistei Fortune, citata de Business Insider, miliardarul a inceput prin a promite o donatie de 83% fundatiei Bil Gates. Dar Buffett nu este ingrijorat ca nu ar mai ramane nimic pentru copiii sai.

Inca de la varsta de 31 de ani, de cand a devenit miliardar, fondatorul eBay, Pierre Omidyar, si-a facut un scop in viata din a dona cea mai mare din banii stransi celor napastuiti de soarta. In 2010 s-a alaturat cauzei sustinute de Bill Gates si Warren Buffett si continua sa acorde actiuni eBay catre Omidyar Network, firma sa de investitii filantropice.

Michael Bloomberg, primarul orasului New York, primeste un dolar pe an pentru indeplinirea datoriilor de serviciu si are o avere de 19,5 miliarde de dolari. Dar Bloomberg este si un filantrop impatimit, donand milioane de dolari Universitatii John Hopkins, Corporatiei Carnegie si altor cateva mii de organizatii non-profit. Primarul a scris la un moment dat: “Aproape toata averea mea va fi donata in anii urmatori, ori lasata fundatiei mele”. El are doua fiice.

Bill Gates este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, dar el si sotia lui, Melinda, nu sunt interesati sa pastreze banii pentru ei sau pentru cei trei copii pe care ii au. “Stiam ca nu voi vrea sa las banii copiilor mei. Nu le-ar face bine nici lor, nici societatii”, a declarat Gates pentru The Sun, in 2010. Cei doi soti au pus bazele fundatiei Bill & Melinda Gates in 1994.

Starul TV Jackie Chan a anuntat in 2011 ca a decis sa isi doneze jumatate din bani dupa ce moare. Chan a adaugat si ca nu intentioneaza sa ii lase fiului sau Jaycee niciunul dintre milioanele de dolari pe care le-a strans de-a lungul carierei sale.

Ted Turner, si-a strans averea dupa ce a pus bazele CNN si TBS, dupa care a dat miliarde de dolari unor cauze precum Fundatia Natiunilor Unite. Mogulul are cinci copii din trei casatorii, dar acestia nu ar trebui sa se astepte sa le revina o parte prea mare din avere, dupa moartea tatalui lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.