creioaneMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a participat luni, cu ocazia festivitatilor de deschidere a noului an scolar, la prima lecţie a educatoarei Ana-Maria Şerban, la Grădiniţa nr. 52, din sectorul 1, Bucureşti, absolventă de liceu cu media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an.

Ministrul i-a oferit tinerei educatoare o diplomă de merit pentru performanţele educaţionale pe care le-a realizat pe parcursul anilor de liceu şi în vara acestui an. Ministrul Remus Pricopie a dorit ca, în acest fel, să transmită un semnal de încurajare tuturor tinerilor cu rezultate excepţionale care doresc să intre în sistemul de învăţământ. Ministrul a subliniat că exemplul Anei-Maria Şerban arată nu doar că şcoala românească are absolvenţi merituoşi, ci şi că aceştia încep să fie atraşi de cariera didactică.

Ana-Maria Şerban provine din mediul rural (comuna Mihăeşti, judeţul Olt), dar a absolvit cei patru ani de învăţământ liceal în Slatina, ca şefă de promoţie, în anul şcolar 2012-2013, cu media 9,97, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” – profilul pedagogic, specializarea învăţător-educator. În sesiunea din vară a Bacalaureatului 2013, Ana-Maria Şerban a promovat cu media 10. Imediat, a susţinut examenul de admitere în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, unde a intrat pe locurile finanţate de la buget. Tot în această vară, Ana-Maria Şerban a susţinut examenul naţional de Titularizare, în urma căruia a reuşit să ocupe catedra de educatoare la Grădiniţa nr. 52 din Capitală.

La eveniment au mai fost prezenţi Mihaela Gună, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Marius Nistor, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”, Simion Hăncescu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Constantin Trăistaru, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.