Public_school_studentsPrin programul “Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Municipiului Bucuresti”, Primaria Capitalei modernizeaza un numar de 100 unitati de invatamant, potrivit unui comunicat. In prezent, prin acest programul derulat de Municipalitate impreuna cu Banca Europeana de Investitii, s-au finalizat 80 de unitati de invatamant, iar in alte 20 de scoli se lucreaza, 18 din acestea fiind finalizate partial (predate corpuri de scoala sau toate corpurile de scoala – ramanand de executat lucrari de amenajare exterioară/anexe). Alte doua unitati scolare se afla in executie, doar una dintre acestea fiind temporar relocata pe durata lucrarilor.

“Din cele 100 de scoli aflate in programul de reabilitare si modernizare, in 99 de unitati de invatamant procesul educational se desfasoara normal. Elevii bucureşteni care invata aici beneficiaza de conditii la nivel european, de laboratoare, sali de sport, cabinete medicale complet utilate” a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.

Sali de sport

In acest program au fost cuprinse 54 de sali de sport, in acest moment fiind finalizate 41. Un alt element de mentionat este bazinul semiolimpic care se construieste la scoala nr. 311 – realizat in proportie de 85%.

Dotarile unitatilor de invatamant

In ceea ce priveste dotarile unitatilor de invatamant, au fost dotate toate cabinetele stomatologice cuprinse in program (60 de unitati), si, din 100 cabinete medicale s-au utilat 99.  De asemenea, au fost dotate 20 de cantine si semiinternate din 31 de scoli, restul de 11 fiind in curs de utilare. In ceea ce priveste echipamentele IT (laboratoare de informatica si supraveghere video) au fost dotate 99 de unitati scolare.

Totodata, au fost echipate laboratoare din care 71 laboratoare de fizică, 72 laboratoare de chimie, 72 laboratoare de biologie, 79 laboratoare de ecologie, 78 laboratoare de matematica si 79 laboratoare de geografie. 98 de scoli au fost dotate cu mobilier nou.

Lucrarile contractate prin programul “Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Municipiului Bucuresti” au avut ca scop principal consolidarea structurilor de rezistenta a cladirilor, refacerea acoperisurilor, a instalatiilor, a tamplariei interioare si exterioare, a bransamentelor, termoizolarea cladirilor pentru reducerea consumurilor energetice si implicit a costurilor de intretinere a scolilor, retele noi de date-voce, instalatii de avertizare incendiu si antiefractie etc.

Unitati de ingrijire si educatie timpurie pentru copii 0-3 ani

Municipalitatea deruleaza si un program destinat copiilor cu varste cuprinse intre 0-3 ani, “Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine”, realizat cu fonduri europene nerambursabile prin Fondul Social European. Prin intermediul acestui program, lansat în urma cu 3 ani, au fost infiintate 12 centre de ingrijire si educatie timpurie pentru copii 0-3 ani.

Centrele Alex, Omide, Scaparici, Oaky, “La bunici”, Maria, Ariel, Aurora, “Casa cu Pitici”, “Casa cu Strumfi”, “Castelul Fermecat”, si “Curcubeul Magic” oferă in prezent posibilitatea ingrijirii unui numar de 750 de copii cu varste intre 0-3 ani, precum si posibilitatea reintoarcerii la locul de muncă pentru parintii acestora. Cel mai mic beneficiar al serviciilor oferite în aceste centre are doar 5 luni, fiind inscris in acest an scolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.