baby_glass2Mai multi ziaristi romani au avut ocazia de a proba Google Glass, ochelarii inteligenţi lansaţi de Google. Aceştia aduc în faţa ochilor realitatea augmentată, prin control vocal şi operaţii simple, momentan.

Google Glass sunt ochelarii inteligenţi de la Google, care vor să schimbe modul cum interacţionăm cu lumea din jur, potrivit jurnalistilor de la Adevarul.ro. Cu ajutorul unui ecran amplasat în faţa retinei, utilizatorul poate vedea şi interacţiona cu Google Glass. La comanda “Ok Glass”, ochelarii aşteaptă comanda. Putem să căutăm pe internet, putem să facem o poză şi să o încărcăm pe reţelele sociale sau putem să filmăm. De asemenea, prin conectarea la telefon, ochelarii se transformă într-un GPS.

Potrivit Libertatea.ro, poţi face fotografii şi le poţi trimite ulterior pe mail sau poţi juca jocuri simple pe care să le controlezi prin comenzi vocale. Momentan, ochelarii sunt disponibili la preţul exorbitant de 1.500 de dolari şi nu oricine poate avea un asemenea gadget, pentru că Google îşi rezervă dreptul de a selecta clienţii. După lansarea oficială programată la începutul anului 2014, Google Glass vor putea fi achiziţionaţi în SUA pentru un preţ de 300 de dolari.

Ziaristii de la Adevarul au realizat chiar si o lista a punctelor forte şi punctelor negative  identificate dupa interacţiunea cu Google Glass.

Pozitiv ar fi ca acesti ochelari sunt surprinzători de uşori: 43 de grame, dar şi foarte flexibili, putând fi scăpaţi pe jos fără probleme.  Adaptarea nu durează mult. Ochelarii au trei controale manuale: apăsare pe ramă pentru a deschide ecranul (el nu stă în permanenţă deschis), swipe în spate pentru a derula paginile meniului (toate cele deschise anterior) şi swipe de sus în jos pe ramă pentru a închide o aplicaţie sau pentru a ne duce înapoi. Nu ocupă privirea, ci sunt alături de privire. Imaginea pe care o vezi pe ecran este observată şi de către interlocutor.  Imaginea se vede pe micul ecran şi este observabilă. Nivelul de dezvoltare al aplicaţiilor nu este complex, deoarece ochelarii nu permit foarte multe pe “ecranul” din faţa ochiului drept, dar sunt suficiente până acum. Există posibilitatea de căutare pe Google, de accesare a unei pagini, de realizare a unei imagini sau al unui video, dar şi de navigare. Ochelarii sunt în permanenţă conectaţi la telefon. GPS-ul preia informaţiile din telefon.

Minusuri: nu sunt cei mai comozi ochelari din lume, dar sunt în continuă dezvoltare. Poţi să faci poză destul de discret, încât să nu fii auzit de interlocutori. Calitatea imaginii de pe micuţul ecran din faţa ochilor nu este cea mai bună. Nu vă aşteptaţi la videoclipuri HD, dar e o experienţă rezonabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.