Pope Francis on his way to a morning massPapa Francisc s-a întâlnit miercuri cu mai mulţi copii din Europa, inclusiv cu un băieţel, Vasilică, în vârstă de 11 ani, din Republica Moldova, după ce aceştia i-au trimis scrisori şi desene, potrivit site-ului Radio Vatican.

Printre cei prezenţi la întâlnirea cu Suveranul Pontif, s-a aflat şi Vasilică, un băiat din Republica Moldova, aşezat în primul rând, potrivit Mediafax.  Acest orfan, în vârstă de 11 ani, s-a întâlnit cu Papa la sfârşitul audienţei generale.  Băiatul moldovean face parte dintr-o delegaţie a Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE), care i-a înmânat Papei o carte cu desene şi scrisori de la copii, provenind din suburbiile statelor europene.

“Dragă Papă Francisc, surioara mea mi-a spus că trebuie să-ţi spun «Papă», dar eu nu ştiu ce înseamnă «Papă», de aceea îţi spun «tată» (…). Acum mama mea nu mai trăieşte, pentru că oamenii răi i-au făcut rău. Dar vreau să-ţi spun că, în fiecare zi, vin la mâncare, într-o bucătărie care poartă numele tău, şi îţi trimit o fotografie cu mine în bucătărie, pentru că un om preot ne-a luat din stradă, aici, la Chişinău, ne-a dat o casă în care să putem dormi şi să mâncăm, ceea ce el găteşte pentru noi”, i-a scris Vasilică.

Sora băiatului se află de mai mult timp în Casa Familia, a fundaţiei catolice Regina Pacis cu sediul la Chişinău.  Publicarea acestei cărţi, întitulată “Copiii Europei îi vorbesc Papei Francisc”, tradusă în mai multe limbi, este prevăzută pentru decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.