hospital_2618074bMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, duminică, la şcola de vară a PNL, răspunzând unei întrebări legate de faptul că fiica şefului statului, Elena Băsescu, a ales să nască într-un spital de stat, că sistemul sanitar românesc este capabil să asigure, azi, orice fel de naştere.

“Sistemul sanitar românesc este un sistem care poate asigura toate serviciile medicale pe care cetăţenii români le doresc sau de care cetăţenii români au nevoie. Sistemul sanitar românesc astăzi este capabil să asigure orice fel de naştere pentru orice fel de copil, inclusiv prematuri. Ştiţi foarte bine că avem multe maternităţi modernizate, avem multe altele în lucru pentru modrnizare, care pot oferi condiţii normale oricărui cetăţean”, a spus Nicolăescu, citat de Mediafax.

El a precizat că nu a fost informat despre faptul că Elena Băsescu a ajuns de urgenţă la spital. “V-aş întreba de ce să fiu informat? Nu ştiu (de pregătiri speciale, n.r.) nu e problema mea. Avem manageri de spitale, de secţii. Probabil, ca fiecare pacient, a avut un medic cu care s-a consultat toată perioada sarcinii, şi-a programat când a avut nevoie să nască, deci mi se par lucruri absolut fireşti. Şi orice femeie responsabilă are grijă şi de ea şi de copilul pe care îl va aduce pe lume. Deci nu sunt lucruri ieşite din comun, sunt lucruri absolut normale”, a spus Nicolăescu.

Întrebat dacă există un protocol special, fiind vorba de fiica şefului statului, care să prevadă şi pregătirea unui spital de rezervă şi dacă au existat astfel de pregătiri la spitalul Polizu, Nicolăescu a răspuns: “Un asemenea protocol nu există”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.