protectieConvențiile încheiate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC) cu fundațiile italiene (3 la număr), prin care mai mulți copii aflați în grija statului îsi petrec vacanța de vară familii de italieni, au fost reclamate astăzi de către alesul județean Cornelica Ilea, potrivit Citynews.ro

Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la o serie de suspiciuni care există că acești copii ar fi fost aleși pe anumite criterii și că în vacanța de vară ei ar fi folosiți la alte lucruri decât cele pentru care au fost trimiși în Italia. Se face referire, mai exact, la suspiciuni de abuzuri sexuale, la consum de droguri sau la folosirea copiilor în agricultură.

“Am solicitat și solicit și în plenul Consiliului Județean Maramureș să revizuim încă o dată acordurile cu fundațiile italiene vizavi de vacanțele copiilor. Pentru că, din ceea ce scriu colegii din presă și știți că nu iese fum fără foc, există suspiciuni pe partea de copii plecați în Italia că acești copii ar fi aleși pe anumite criterii, că acești copii ar merge în vacanțe pentru anumite treburi, ceea ce nu este un lucru normal.

Noi, când am avizat cele două convenții, nu am sesizat că ar exista anumite prevederi legate de selecția copiilor care să inducă ideea că ei ar merge în Italia pentru orice altceva decât vacanță. Ar fi bine să se explice aceste chestiuni, în primul rând pentru siguranța copiilor”, a punctat Cornelica Ilea. De cealaltă parte, directorul DGASPC Maramureș, Nicolae Boitor, susține că nu sunt motive de îngrijorare, mai ales că cea mai mare parte a acestor copii sunt la a doua sau chiar a cincea plecare în Italia și nu au fost probleme niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.