stem_cells_LGCercetătorii de la Universitatea de Medicină din Yokohama, Japonia, au dezvoltat un ţesut hepatic uman, din celule stem, acest succes reprezentând un pas important pentru viitorul transplanturilor de ficat, informează Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem.

“Această informaţie arată cât de importante sunt celulele stem pentru viitorul medicinei, în general, şi al medicinei regenerative, în particular. Sperăm că românii înţeleg acest lucru, atât cei cu probleme de sănătate, cât şi cei care sunt conştienţi de importanţa menţinerii sănătăţii. De aceea, ne dorim ca familiile din toată ţara să apeleze la băncile membre ARBACS pentru recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, în scopul de a beneficia de realizările ulterioare ale ştiinţei’, a declarat dr. Tudor Panu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres.

Potrivit dr. Tudor Panu, cu ajutorul acestui gen de studii se vor putea găsi alternative viabile care să înlocuiască transplanturile de organe. Totodată, ar putea ajuta şi la testarea medicamentelor noi din piaţă.  “Reacţiile unui organ uman la medicamente sunt mult mai demne de încredere în ceea ce priveşte asemenea teste, decât organul unui animal de laborator”, a adăugat preşedintele ARBACS.

El a spus că în prezent există peste 100.000 de oameni în întreaga lume care au nevoie de transplanturi de organe, iar aproximativ 10% dintre americani necesită un ficat nou.  În anul 2013, în România, s-au efectuat 78 de transplanturi hepatice, potrivit doctorului Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generala şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.