vaccinareNumărul părinţilor care refuză vaccinarea copiilor este din ce în ce mai mare, spun medicii de familie. Unii merg pe principiul că atunci când au fost ei copii nu primeau atâtea vaccinuri. Alţii culeg informaţii de pe internet şi refuză sfaturile specialiştilor, potrivit Realitatea.net.

“E adevărat că pe intrenet circula zvonuri depsre efectele secundare ale vaccinului şi nimeni nu neagă unele efecte secundare, dar care sunt mionore, în schimb beneficiile sunt imense. Având în vedere că trendul este tot mai mare, să ne aşteptăm la boli pe care le credeam uitate, cum ar fi: tetanosul, poleomelita, difteria”, spune medicul de familie Emiliana Costiug.

Medicii atrag atenţia că, nevaccinaţi, micutii riscă să ia oricând boli, care pot duce chiar şi la deces.  În unele cazuri, micuţii, chiar şi vaccinati, dar cu o imunitate scăzută, se pot îmbolnavi dacă intră în contact cu alţi copii nevaccinaţi.

Pe lânga vaccinurile decontate de Casa de Asigurari, părinţii pot opta pentru vaccinuri suplimentare, recomandate de medici, dar pentru care trebuie să platească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.