roger waters wallRoger Waters va avea ca invitaţi speciali 15 copii români în concertul “The Wall” pe care îl va susţine pe 28 august, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, transmite Radio France Internationale.

Selectat chiar de Roger Waters, corul de copii va interpreta alături de acesta refrenul uneia dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul Pink Floyd – “Another Brick in The Wall”. Celebra piesă este unul dintre cele mai aşteptate momente din show-urile “The Wall”, aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din ţara gazdă, iar România nu va face excepţie.

Cei 15 copii au vârste cuprinse între 10 şi 15 ani şi studiază muzica de la 6 ani, dedicându-şi mare parte a timpului cursurilor de pian, chitară şi vioară. Cei mai mulţi dintre ei au participat deja la mai multe olimpiade şi concursuri instrumentale internaţionale, activând în prezent în corul Şcolii Gimnaziale de Arte nr. 5 din Bucureşti.

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, va aduce la Bucureşti celebrul “The Wall” – unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume. Show-ul “The Wall” a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime şi aproximativ 12 metri în înălţime.

Întreaga structura va fi realizată din “cărămizi” ce vor alcătui cea mai mare suprafaţă de proiecţii video: peste 1.500 de metri pătraţi, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena va avea, totodată, şi cel mai mare acoperiş din lume – o lăţime de 54 de metri şi o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălţime de 24 de metri, care va asigura protecţia unei suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi. Pentru ridicarea uriaşului acoperiş sunt necesare patru zile, două macarale de 60 de tone fiecare şi aproximativ 60 de oameni.

Primele 28 de tiruri în care vor fi transportate elementele de producţie sunt programate să ajungă la Bucureşti în zilele următoare. Alte 23 de tiruri vor transporta echipamentul tehnic pentru scenă, a cărei construcţie va începe sâmbătă. La întreaga producţie vor lucra peste 2.600 de oameni, dintre care doar 130 fac parte din echipa de producţie a turneului.

Doar şase zile au mai rămas până la show-ul “The Wall”, susţinut de Roger Waters, care se va desfăşura în faţa Palatului Parlamentului, pe una dintre cele mai mari scene din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.