ambulanta40 copii aflaţi în tabără au ajuns la spitale din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Baia Mare, Viorica Cherecheş a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că doar o parte din copiii sosiţi la spital au avut nevoie de tratament perfuzabil.

“Aseară (joi seară – n.r.) au ajuns 15 copii la spital. Au fost consultaţi şi s-a descoperit că au forme uşoare de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat miercuri seară piure cu caş pane. O parte din copiii sosiţi la spital au rămas o perioadă sub tratament perfuzabil, iar ceilalţi au fost trimişi acasă. În această dimineaţă au mai venit doi copii, care acuzau diaree şi uşoară deshidratare, aceştia fiind singurii internaţi în prezent. Toţi copiii au venit dintr-o tabără de dans sportiv de la Ocna Şugatag şi au vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. În tabără se aflau 48 de copii, iar dintre aceştia 40 au acuzat stări de rău. La noi au ajuns 17 copii, inclusiv cei doi sosiţi în această dimineaţă, iar pe ceilalţi i-au dus părinţii la mai mulţi medici de familie”, a declarat managerul Viorica Cherecheş.

Potrivit cadrelor didactice care însoţeau copiii în tabără, 40 din cei 48 de copii cazaţi la un hotel al sindicatelor din Ocna Şugatag au început să se simtă rău de miercuri seară, având febră, dureri de burtă şi vărsături, după ce au mâncat piure şi caş pane. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş au declanşat o anchetă, urmând să fie recoltate probe din alimentele consumate de copii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.