manastirea-tismana-(56)Zeci de copii şi tineri îşi petrec o parte din vacanţă în tabăra Mănăstirii Tismana, potrivit gds.ro . Copii şi tineri din familiile de români stabilite în ţările occidentale participă şi anul acesta la Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă, organizată de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale. Proiectul oferă copiilor şi tinerilor din diaspora posibilitatea de a intra în contact cu tradiţiile şi identitatea culturală, lingvistică şi religioasă a părinţilor lor şi să trăiască, timp de două săptămâni, în ţara de origine.

În tabăra organizată în apropierea Mânăstirii Tismana, judeţul Gorj, 55 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani participă, în perioada 10 – 19 august, la diverse activităţi sub coordonarea părintelui Iulian Nistea, de la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail“ din Paris. Tabăra oferă copiilor posibilitatea să desfăşoare activităţi într-un spectru foarte larg. Sunt propuse diverse ateliere: atelier de icoane, atelier de linogravură, atelier de teatru, atelier de dans, de muzică, atelier de limba română etc.

De asemenea, copiii vor descoperi frumuseţile naturii prin vizitarea peşterilor şi a împrejurimilor, vor dobândi cunoştinţe despre tradiţiile româneşti şi despre credinţa strămoşească, prin intermediul catehezelor, al excursiilor şi drumeţiilor. Anul acesta, copiii şi tinerii au fost repartizaţi pentru participarea la tabere în trei locaţii din România: la Nemţişor (judeţul Neamţ) şi Mănăstirea Caraiman (judeţul Prahova), încheiate recent, şi la Mănăstirea Tismana (judeţul Gorj). Mănăstirea Tismana a preluat în urmă cu mai mulţi ani de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Tabăra de copii din acelaşi oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.